Сорока Дана перемагає в Кишиневі!

На Кубок Європи з триатлону на суперспринтерській дистанції та естафету-мікст українці приїхали великим складом. Серед досвідчених учасників були і ті, хто виступав вперше – Максим Несват, Максим Усанін, Маркіян Гарматій, Кирило Левицький, Дарина Горб і Анна Коротяєва дебютували на міжнародній арені. Всього 12 українців та 5 українок вийшли на старт Кубка Європи на суперспринтерській дистанції.

Серед юніорів в ТОП-20 фінішували Ілля Гончарук і Владислав Микитенко, які набрали перші очки у юніорський рейтинг, де вже четверо українців. Сума очок трьох найкращих представників від нації входить у Рейтинг національних федерацій. Федір Безлепкін, Ілля Гончарук і Юрій Тютюнник – трійка лідерів. Владислав Микитенко – четвертий українець в рейтингу.

Серед жінок українка Дана Сорока випливає лідером і у лідерах приїжджає до транзитної зони. У бігу представниця резервного складу національної збірної демонструє найкращий час у гонці. Дана здобуває першу перемогу н міжнародній арені, залишаючи іспанку Кристину Хіменес-Орта Герреро позаду.

Минулого року на юнацькому чемпіонаті Європи Кристина була сьомою в фіналі «А», а Дана фінішувала у фіналі «В». На початку сезону іспанка стояла на подіумі Квартейри і Мелільї, а українка боролася за очки юніорського рейтингу в тих самих гонках. Кристина взяла паузу у виступах до Кишинева, а Дана фінішувала у десятці лідерів в Ольштині і Ізворанах. У Молдові Сорока обганяє Хіменес-Орта Герреро і бере 400 очок в актив юніорського рейтингу. Обидва лідери продовжать сезон у Баликесирі де запановано проведення чемпіонату Європи серед юніорів.

У Жіночому рейтингу Дана Сорока підіймається на шосте місце. Це вже четвертий заліковий старт з п’яти можливих (до підсумкової суми входять три найкращі результата). Вже треті очки в рейтинг бере і Софія Бондаренко, яка завершила перегони десятою. Після Кишинева Україна має трьох учасниць в рейтингу, сума очок яких входить до Заліку національних федерацій.

У естафеті-мікст на старт вийшли вісім команд з п’яти країн, серед яких дві українські. Юрій Тютюнник, Дана Сорока, Федір Безлепкін і Софія Бондаренко в першому складі, а Ілля Гончарук, Дарина Горб, Захар Цівковський і Анна Коротяєва в другому складі команди.

Юрій Тютюнник і Дана Сорока показують найкращі результати серед українців в естафеті! Юрій передає естафету поруч з трійкою лідерів, а Дана наздоганяє болгар і виводить команду на третю позицію в гонці. Естафету продовжує Федір Безлепкін і передає Софії Бондаренко, яка до фінішу не дійшла. Нажаль, Софія впала на велосипедному сегменті і травмувалась.

Друга команда фінішувала. В підсумковому протоколі українці п’яті, а Ілля Гончарук, Дарина Горб, Захар Цивковський і Анна Коротяєва поповнюють на 292 очка Залік національних федерацій.

Україна завершує Кубок Європи в Кишиневі із сумою трьох чоловіків і трьох жінок в індивідуальному рейтингу і заліковими очками естафети-мікст в Ізворанах і Кишиневі. Україна повертається в десятку лідерів і завершує гонку на восьмій позиції рейтингу серед 32 країн Європи.

Федерація триатлону України висловлює щиру подяку Міністерству молоді та спорту України, нашому спонсору Міністерство дверей, які всіляко підтримують юніорську збірну від стартових костюмів до придбання велосипедів.

Протест щодо Допущення російських військовослужбовців до міжнародних змагань

Шановне керівництво World Triathlon,

Ми пишемо вам з глибоким гнівом і розчаруванням щодо продовження включення російських спортсменів до міжнародних змагань. Вражає, що ми досі не отримали відповіді на наше попереднє листування з цього важливого питання.

Триваюче російське вторгнення в Україну принесло величезні страждання і руйнування, найновішим прикладом яких є терористичний напад на дитячу лікарню. Цей жахливий акт, націлений на найбільш уразливих і невинних членів суспільства, шокував і обурив світ. Посеред такого варварства абсолютно незрозуміло, як спортсмени, пов’язані з російською армією, можуть брати участь у міжнародних заходах. Це не лише ганьба, а й прямий удар по цінностях людяності та справедливості.

Діана Ісакова, лейтенант російської армії, була допущена до участі і навіть здобула бронзову медаль на Кубку світу з триатлону в Тіссайвароші; Денис Колобродов – сержант російської армії; Ілля Прасолов, лейтенант російської армії, а також Григорій Антипов і Георгій Кліменко також взяли участь у цих змаганнях. Ці особи, які є активними членами військових сил і активно підтримують вторгнення, відповідальне за жахливі дії в Україні, не повинні мати місце у заходах, які повинні святкувати мир, єдність і чесну конкуренцію.

Допуск цих російських військових до участі в міжнародних змаганнях дорівнює підтримці жорстокої агресії російського уряду. Ця явна неповага до страждань в Україні є огидною, особливо коли стільки європейських націй твердо виступають проти цього вторгнення. Важко зрозуміти, як World Triathlon може схвалювати таку участь, підриваючи солідарність, яку демонструє світова спільнота у підтримці боротьби України за свободу і демократію.

Нещодавнє бомбардування найбільшої дитячої лікарні є особливо грубим прикладом воєнних злочинів, що вчиняються російськими військами. Цей напад вбив і поранив невинних дітей та медичних працівників, спричинивши невимовне горе і травму. Лікарня, яка повинна була бути святилищем зцілення, перетворилася на місце кровопролиття. Цей жахливий акт підкреслює безжалісний характер російської армії, що робить ще більш неприйнятним те, що їхні спортсмени можуть брати участь у міжнародних змаганнях, наче вони є представниками мирної нації.

Включення таких спортсменів, які є членами російської армії і активно підтримують війну, – це не просто прорахунок; це моральний провал найвищого порядку. Це надсилає сигнал, що міжнародна спортивна спільнота готова закривати очі на звірства, що вчиняються російськими військовими. Це зрада самих принципів, які спорт повинен уособлювати: повага, чесність і солідарність.

Ми вимагаємо, щоб Виконавча рада World Triathlon негайно заборонила участь російських спортсменів, пов’язаних з військовими силами, у міжнародних змаганнях. Чесність спорту та принципи, які він уособлює, повинні бути захищені. Цю проблему не можна ігнорувати, і необхідно вжити заходів зараз, щоб виправити це грубе порушення.

Крім того, ми наполягаємо на тому, щоб нас інформували, якщо позиція щодо російських спортсменів змінилася, і якщо так, то ми вимагаємо, щоб це було повідомлено нам у письмовій формі. Продовження допуску російських військових до міжнародних змагань є не тільки огидним, а й огидним.

Ми очікуємо швидкої і рішучої відповіді на це нагальне питання. Світ спостерігає, і дуже важливо, щоб World Triathlon вирівнявся з справедливістю і людяністю.

З повагою,

Богдан Михалусь
Президент Федерації триатлону України

Протест щодо Допущення російських військовослужбовців до міжнародних змагань

 

Чемпіонат України з триатлону (акватлону)

Київ повернувся до проведення національних змагань з триатлону!

5-6 липня в рекреаційній зоні «Оболонський острів» визначили чемпіонів України з триатлону (акватлону), а перші лідери змагань здобули очок у світовий рейтинг з акватлону World Triathlon.

Найшвидше кілометр плавання подолала наймолодша учасниця змагань, член резервного складу збірної України львів’янка Сорока Дана. Більше хвилинної переваги над суперницями у воді та другий час на біговій «п’ятірці» принесли їй перемогу. Чемпіонка України з акватлону перетинає фініш із більше ніж хвилинним запасом над представницею основного складу збірної – Маргаритою Меньшиковою. Представниця Донецька випливла в основній групі з шести учасниць і показала найкращий час на біговому етапі. Софія Бондаренко з Полтави, стає бронзовим призером чемпіонату України.

Серед чоловіків була напружена боротьба і все вирішували секунди. В цій конкуренції не біло рівних Юліану Дем’янову (Київ-Донецьк). Юліан випливає лідером, один з перших за часом переодягається в транзитній зоні та показує найшвидший час на біговому етапі. Десять секунд переможцю поступилися у воді Сергій Костенко із Запоріжжя, Арсен Адамов з Полтави, харків’янин Сергій Бадяк та Юрій Тютюнник з Полтави. Сергій Костенко біжить за другим місцем, а інших учасників наздоганяє Денис Микитюк. Представник Дніпра відграє відставання у воді на біговому етапі.

Серед молоді лідирують Дар’я Бережна з Черкас і киянин Аксінушкін Олексій. Остап Гев’як зі Львова і киянин Володимир Задорожний, а серед жінок Олександра Павлова із Запоріжжя та львів’янка Софія Парасотченко стають призерами у віковій групі.

Серед юніорів перемогли Сорока Дана та Арсен Адамов. Призерами стали Микитенко Владислав з Полтави і Юрій Тютюнник, а серед юніорок Софія Бондаренко та Марія Іващенко з Полтави. Результати змагань

Використані світлини SUBARU TRIATMAN SERIES

Висловлюємо протест проти участі російських спортсменів у всіх міжнародних змаганнях

Секретарю World Triathlon Антоніо Арімані

Шановний Антоніо Арімані,

Ми, Федерація Триатлону України, висловлюємо протест проти участі російських спортсменів у всіх міжнародних змаганнях, включаючи Кубок світу з триатлону, який проходить в Тисауйвароші, Угорщина.

Ми хочемо підкреслити, що спортсмени з Росії класифікуються як військовослужбовці та їм суворо заборонено брати участь у будь-яких міжнародних спортивних заходах. Ми бажаємо наголосити, що дозвіл спортсменам, які мають прямі зв’язки з російською армією, підриває цілісність змагань і може бути сприйнятий як неявна підтримка дій російської армії. Крім того, участь таких спортсменів суперечить санкціям і заборонам, накладеним різними міжнародними спортивними федераціями у відповідь на поточний конфлікт. Включення російських спортсменів, які фактично є представниками військових, не тільки недоречне, але й нечутливе до страждань тих, хто постраждав від конфлікту.

Враховуючи вищезазначене, ми закликаємо організаційний комітет переглянути і забезпечити заборону російським спортсменам брати участь у Кубку світу з триатлону.

Ми вдячні за вашу увагу до цього питання і сподіваємося, що ви негайно вживете заходів для вирішення наших занепокоєнь.

Дякуємо за розуміння та співпрацю.

З повагою,

Богдан Міхалусь

Президент Федерації Триатлону України

Кубок Європи в Ізворанах. Україна підіймається в десятку лідерів Європи!

Кубок Європі в румунських Ізворанах оновив юніорський рейтинг і залік Кубка націй серед європейських країн. Серед юніорів Юрій Тютюнник фінішує на 18й позиції і добуває 106 очок в Кубок націй Україні.

Серед юніорок Дана Сорока фінішує восьмою, а Софія Бондаренко завершую змагання на дев’ятому місці. Українки набирають очки в індивідуальний рейтинг і залік Кубка націй.

Також фінішували українці Федір Безлепкін, Арсен Адамов, Гліб Якубець, Захар Цівковський, Дмитро Касьяненко, Матвій Малиш і Данило Драгулян, Марія Іващенко і Кіра Агафонова.

Наступним етапом змагань в Ізворанах стала естафета-мікст, де Україна була представлена двома командами. Залік ведеться по першій команді на фініші. Юрій Тютюнник, Дана Сорока, Федір Безлепкін і Софія Бондаренко займають шосту позицію і додають Україні ще 271 очок в Кубок націй. Друга команда у складі Арсена Адамова, Марії Іващенко, Гліба Якубець і Кіри Агафонової фінішує поза конкурсом.

В Кубок націй входить сума трьох найкращих представників і представниць індивідуального рейтингу і п’ять результатів серед естафети-мікст, які включають чемпіонати Європи серед юніорів і юнаків, а також три найкращі результати в на Кубку Європи.

За підсумками змагань в Ізворанах, в заліку Кубка націй Україна має два результати серед юніорів (Федір Безлепкін і Юрій Тютюнник), три серед юніорок (сестри Сороки і Софія Бондаренко), а також естафету в Ізворанах. Таким чином, Україна змінює 13 сходинку в заліку на сьому позицію.

Чемпіонат України з триатлону на спринтерський дистанції і в естафетах-мікст

Сонячна долина в Чернівецькій області знову зустрічає триатлон. Цього разу в селі Бояни визначили чемпіонів України на спринтерській дистанції та в естафеті-мікст. Киянка Дарина Москаленко здобула впевнену перемогу серед жінок. Ксенія Левковська фінішувала другою, а Софія Прийма третьою. Конкуренцію лідерам склали Софія Бондаренко та Маргарита Меньшикова.

Серед чоловіків не було рівних Віталію Воронцову, а Іван Шевченко виграв друге місце в Олексія Астаф’єва-Куліш. Конкуренцію лідерам склали Сергій Костенко, Антон Блохін та Денис Микитюк.

Серед молоді Іван Шевченко та Марія Ага одержують впевнену перемогу. Призерами стали Дар’я Бережна та Софія Парасотченко, а серед чоловіків Іван Ткаченко та Остап Гев’як.

У юніорів переміг Максим Усанін, а Максим Несват та Юрій Тютюнник стали призерами. Серед юніорок, у відсутності лідера групи, поза конкуренцією була Софія Бондаренко. Мар’ям Садигова та Кіра Агафонова стали призерами.

Серед дівчат Дана Сорока лідер групи. Марія Іващенко та Вероніка Мисак стали призерками. Чемпіоном України серед юнаків став Федір Безлепкін. Півтори хвилини лідеру поступився Арсен Адамов, а Гліб Якубець третій.

Чемпіонат України серед кадетів на дистанції суперспринт виграли Аміна Марченко та Захар Цівковський. Призерами стали Арина Грибан та Анна Коротяєва, а серед кадетів Маркіян Гарматій та Данііл Уминський. Результати доступні за посиланням.

Чемпіонат України в естафеті-мікст зібрав 14 команд із семи областей та міста Київ. Віталій Воронцов, Дарина Москаленко, Олексій Аксінушкін та Марина Кирик – чемпіони України. За ними фінішували представники Львова Остап Гев’як, Дана Сорока, Богдан Стасенко та Софія Прийма. Третє місце посіла команда Дніпропетровської області, яку представляли Дмитро Маляр, Карина Євтушенко, Денис Микитюк та Марія Ага.

Серед юнаків на старт вийшли шість команд із трьох областей України. Полтавська команда, яку представляли Дмитро Касьяненко, Марія Іващенко, Арсен Адамов та Дарина Горб – чемпіони України в естафеті-мікст. Призові місця на розіграли юнацькі склади з Черкаської області. Іван Животков, Анна Коротяєва, Віктор Матюшкін та Аміна Марченко – срібні призери. А Артем Криворучко, Дарія Задера, Єгор Корнієнко та Поліна Таран – бронзові призери чемпіонату України в естафеті-мікст серед юнаків. Результати доступні за посиланням.

Чемпіонат України з триатлону на суперспринтерський дистанції

1-3 червня у Львівській області, село Винники, визначили національних чемпіонів на суперспринтерськи дистанції серед еліти, андерів, юніорів та юнаків. Було проведено Кубок України серед кадетів.

У воді не було рівних Марині Кирик, а серед чоловіків сформувалася ціла група лідерів. Віталій Воронцов та Іван Шевченко розіграли перемогу на користь киянина. Першим серед переслідувачів лідерів став Юліан Дем’янов, який залишив почесне четверте місце Олексію Астаф’єву-Куліш. На ступними фініш перетинають Денис Микитюк, Дмитро Маляр, Сергій Костенко та Сергій Бадяк, які фінішували у першій вісімці. Замикають десятку абсолютного заліку Федір Безлепкін, який представляє Дніпро, та Юрій Тютюнник із Полтави.

На велогонці у жінок Марину наздоганяють переслідувачки, і гонка рестартує на біговому етапі. Переможця визначив біг і першою фініш перетинає киянка Дарина Москаленко, залишає друге місце Єві Сороці в фінішному створі. Третє місце посіла Марина Кирик із Києва. За нею фінішували Софія Прийма та Дана Сорока зі Львова, Ксенія Левковська, Карина Євтушенко, Софія Бондаренко, Марія Ага та Маргарита Меньшикова.

Серед молоді перемогли Іван Шевченко з Донецька та Марія Ага з Дніпра. На призових місцях львів’янин Остап Гев’як та Єгор Мичко з Полтави, а серед жінок Дар’я Бережна та Анна Мережко, які представляють Черкаси.

Серед юніорів на старт вийшло лише троє чоловіків. Юрій Тютюнник залишив призові місця на подіумі представникам Черкас – Максиму Несват та Максиму Усаніну. Єва Сорока перетнула фінішну межу на хвилину раніше за Софію Бондаренко з Полтави. Кіра Агафонова з Донецька стає бронзовим призером вікової групи.

Львів’янка Дана Сорока була поза конкуренцією серед дівчат. Глорія Кершкова з Києва та Вероніка Мисак зі Львова розділили разом з лідером подіум. Серед юнаків лідирували Федір Безлепкін та Захар Цівковський з Донецька. Федору не було рівних у бігу. Першим серед переслідувачів став ще один представник донецького регіону – Гліб Якубець.

Кубок України серед кадетів виграли Аміна Марченко (Черкаська область) та львів’янин Маркіян Гарматій. На призових місцях Олександра Бороніна з Житомира та Анна Коротяєва (Черкаська область), а серед кадетів Данило Уминський із Житомира та Єгор Корнієнко (Черкаська область). Конкуренцію показали Ростислав Сигеєв та Андрій Копил, а серед кадеток – Софія Багінська.

Результати змагань доступні за посиланням

Эва Сорока перемагає в Ольштині і очолює Європейський рейтинг!

25 травня в польському Ольштині розіграли 400 очок в Юніорський рейтинг. У юніорок не було рівних українці Єві Сороці, яка залишила позаду нідерландку Соню Де Конінг та естонку Лійс Каптен.

Полька Мартина Гайда лідирувала у плаванні, за нею сформувалася група учасниць, яка утворила пелотон лідерів на велосипедному етапі. І гонка рестартувала на біговому етапі, де українка була непереможною. Єва Сорока перетинає фініш із хвилинною перевагою над нідерландкою, яка стала срібним призером змагань.

Для Єви це третій заліковий старт у Кубку Європи, і вона виходить у лідери юніорського рейтингу! Очки до заліку Кубка націй принесла й українка Дана Сорока, яка завершила гонку восьмою.

У Кубку націй, після здобутих очок Федором Безлепкіним у Туреччині, де Україна стала 12-ю, та результатів виступів сестер Сорок у Польщі, Україна піднімається на 11-ту позицію у Кубку націй.

Тижнем раніше, 18 травня, узбецькому Самарканді, пройшов Кубок світи з триатлону, де України представляла Ксенія Левковська.