Збірна України взяла участь в португальській Куартейрі

23-24 березня в Португалії стартував Кубок Європі з триатлону. В суботу відбувся старт серед еліти де Олексій Астаф’єв-Куліш і Сергій Костенко вийшли на перший старт сезону. А в неділю змагались юніори.
Кубок Європи серед юніорів входить в Європейській юніорський рейтинг і залік Кубка європейських націй. Україну представляли Федір Безлепкін, Ілля Гончарук і Арсен Адамов, який дебютував на міжнародній арені. Серед жінок виступили Єва і Дана Сороки, а також Софія Бондаренко.
За підсумками Кубку Європи, Україна посідає 12 сходинку в заліку Кубка європейських націй.
Змагання в Куартейрі славляться складною трасою, що притягує сильних спортсменів серед еліти і юніорів. Саме таким став перший старт для українців.
Наступний Кубок Європи запланований в Африці і іспанській Мелільї, якій відбудеться через три тижні. На старт заявлені Ілля Гончарук, а серед жінок сестри Сороки и Софія Бондаренко.
А вже цієї суботи, во французькому місті Лівін пройде Кубок світу з триатлону, на який заявлені Віталій Воронцов, а також Марина Кирик і Софія Прийма.
23-24 березня в Гонконгу було заплановано Кубок Азії, який відмінили. На цю подію була заявлена ще одна членкиня збірної України з триатлону Ксенія Левковська.

Віталій Воронцов призер Кубка Америки Ла-Пас!

16 березня в Мексиці пройшов Кубок Америки по триатлону на стандартній дистанції. Віталій Воронцов наздогнав лідерів на вело етапі і фінішував третім.
В фінішному створі українець поборовся за друге місце разом із чотирма суперниками. Віталій поступився дві секунди ірландцю Джеймсу Едгару і посів трете місце.
Незважаючи на падіння на вело етапі, Воронцов продовжив змагання і почав біговій етап з відставанням в 20 секунд від лідерів. Кубок Америки виграв мексиканець Арам Мітчелл Пен’яфлор Мойсен, який показав найкращій біговий час. А другий час на біговій дисципліні показав українець.
За підсумками змагань Віталій Воронцов просувається в світовому рейтингу у гору на 12 позицій і посідає місце в першій сотні рейтингу.

“Бронза” на вагу “золотa”
Після двох невдалих гонок у Венесуелі та Кубі, вдалося реабілітуватися на Кубку Америки з триатлону в Ла Пазі (Мексика). Однак на гонці не обійшлося без пригод, після непоганого плавання та їзди на велосипеді у першій групі, за 500 метрів до другої транзитної зони я попадаю в завал, але швидко зібравшись повертаюсь в гонку. У підсумку на бігу вдалося наздогнати групу та у хорошій боротьбі вибороти бронзу.

Наступний старт заплановано на Кубку світу во французькому Л’євіні де відбудеться розіграш очок в олімпійський рейтинг.

Аліса Колпакчі бронзовий призер парасерії в Девенпорті!

15 березня в австралійській Тасманії відбувся перший старт парасерії світового триатлону. Незважаючи на відставання у воді, Аліса наздогнала суперниць і піднялася на подіум. На вело етапі українка поступилася по часу тільки лідеру змагань, а в бігу Алісі Колпакчі не було рівних.
За трете місце українка здобуває 472 олімпійських очок і захищає восьму позицію в Паралімпійському рейтингу у класі PTS5. Саме перші вісім спортсменів рейтингу виборюють своїм країнам слоти Паралімпійських Ігор.
В класі PTVI з вадами зору Віта Олексюк посіла п’яте місце. На дистанції українку супроводжував спортсмен-лідер Наталія Мацупко. За підсумками змагань Віта захистила свою позицію в Паралімпійському рейтингу.
Кваліфікація на Ігри в Париж триває. Попереду ще три гонки парасерії світового триатлону, один чемпіона континенту і п’ять гонок пара-кубку світу з триатлону. Саме ці події вплинуть на підсумкове положення паралімпійського рейтингу.

Перший Кубок світу цього сезону відбудеться в Абу-Дабі

Аліса Колпакчі і Віта Олексюк представлятимуть Україну на світовій арені вже цього вікенду. Кубок світу в Абу-Дабі це ще один етап в боротьбі за слоти Паралімпіади в Парижі.

В 2024 році вже відбувся чемпіонат Океанії, представники якого внесли зміни в Паралімпійський рейтинг. Абу-Дабі стане другою подією цього сезону і дає можливість вибороти паралімпійських очок представникам всіх континентів.

Кваліфікація завершиться 1 червня, а перші вісім паратриатлетів олімпійського рейтингу здобудуть слоти Паралімпіади в Париж для своєї країни. Ще 16 слотів будуть розподілені за рішенням комісії ІРС і World Triathlon. А загальна кількість слотів у Парижі становить 120 стартових місць.

Нагадаємо, що збірна України з паратріатлону приєдналася до національної збірної Японії для тренувального збору в Окінаві, якій проходив з 25 лютого по 5 березня. Цей спільний тренувальний табір став можливим завдяки ініціативі «Sport For Tomorrow» програмі, яку підтримує уряд Японії для сприяння міжнародній співпраці та розвитку через спорт. Програма спрямована на сприяння досягненню Цілей сталого розвитку і сприяння глобальному обміну та співпраці через спорт, спираючись на спадщину Олімпійських і Паралімпійських ігор у Токіо 2020. У цьому проекті Японське спортивне агентство надає необхідну підтримку спеціальним національним федераціям. Національні федерації, які працюють над створенням тренувального середовища в Японії для закордонних спортсменів, які не можуть забезпечити достатні тренувальні умови у своїх країнах через внутрішні ситуації, такі як конфлікти.

Напередодні Кубка світу в ОАЕ, на головному сайті Світового триатлону вийшла публікація про перебування українських паратриатлетів у Японії, яка доступна за посиланням.

Збірна України з паратриатлону 2024

Представники Збірної України з паратриатлону перемагали Чемпіонат Європи в класі зір (PTVI 2015рік) та були призерами чемпіонатів світу з 2013 по 2018 роки, предсталяли країну на всіх Паралімпійських іграх (перше паратріатлон Ріо2016). Збірна України з паратриатлону є представником паралімпійського комітету України в Федерації триатлону України.

Спонсори: Winner Blackroll

Спортсмени:

Братіца Вікторія

Колпакчи Аліса

Олексюк Віта

Варфоломєєв Анатолій

Закревський Василь

Перехрест Валерій


Тренери і Спортсмени-лідери:

Клим Юрій

Король Роман

Ліщинська Тетяна

Мацупко Наталія

 

 

Віталій Воронцов добуває очок світового рейтингу в Гавані!

25 лютого в кубинській Гавані пройшов Кубок Америки на стандартній дистанції. Для українця це вже другий старт в цьому змагальному сезоні.
Віталій здобув 109 очок у світовий і континентальний рейтинги посівши тринадцяту позицію на фініші. Наступним стартом стане Кубок Америки в мексиканському місті Ла-Пас.

Тренувальний збір в іспанській Малазі

Збірна України з триатлону розпочала тренувальний збір зі спеціальної підготовки у місті Малага в Іспанії де буде перебувати до квітня. В продовж збору запланована участь у двох гонках Кубку Європи – португальській Куартейрі і іспанській Мелільї.

Щорічна Конференція президентів із триатлону

17-18 лютого в Празі відбулася щорічна конференція президентів із триатлону, яка проходила в сороковий раз! Захід організований Чеською асоціацією триатлону у готелі Diplomat де було представлено усе керівництво організації Europe Triathlon.


Подія стала свідком збору 35 національних федерацій на Конференції президентів, що складається з 69 делегатів. Україну представляв Президент ФТУ Богдан Михалусь.


Також в Конференції прийняла участь Марісоль Касадо, президент Всесвітньої організації триатлону та член вищого керівництва Міжнародного олімпійського комітету.


Протягом дня делегатів ознайомили з бюджетом організації Europe Triathlon, її календарем перегонів на 2024 рік, маркетинговими планами та проектами з паратріатлону. Після обіду відбулися дискусійні блоки за круглими столами, під час яких делегати обговорювали та обмінювались досвідом з питань: залучення більше жінок до триатлону, розвиток дитячого та аматорського триатлону.

 Також важливий меморандум про співпрацю підписали представники організацій Європи та Світу з триатлону.
Також на сцену вийшли цікаві гості. Глава PTO Сем Ренуф представив делегатам нову гоночну концепцію T100. Вацлав Вітовец спроектував архівні документи та фотографії з моменту заснування організацій Europe Triathlon і World Triathlon.
Після цієї зустрічі відбувся святковий гала-вечір, під час якого проводилось нагородження кращих спортсменів, паратриатлетів, технічних офіційних представників, технічних суддів, організаторів та національних федерацій минулого сезону.
Найкраща жінка: Одрі Мерль (Франція)
Краща людина: Адрієн Бріффод (Швейцарія)
Паратріатлоніст: Даніель Моліна (Іспанія)
Паратріатлоністка: Марта Франсес Гомес (Іспанія)
Технічний офіційний представник року (чоловіки): Альпар Надь (Угорщина)
Технічний офіційний представник року (жінки): Ракель Каскалес (Іспанія)
Національна федерація року: Бельгія
Національна федерація розвитку року: Естонія
Місцевий оргкомітет року: Баликесір (Туреччина)


Учасники обговорили розвиток та діяльність Європейського триатлону за «круглим столом».