Чемпіонат України з триатлону (акватлону)

11.07.2024

Новини

alt

Київ повернувся до проведення національних змагань з триатлону!

5-6 липня в рекреаційній зоні «Оболонський острів» визначили чемпіонів України з триатлону (акватлону), а перші лідери змагань здобули очок у світовий рейтинг з акватлону World Triathlon.

Найшвидше кілометр плавання подолала наймолодша учасниця змагань, член резервного складу збірної України львів’янка Сорока Дана. Більше хвилинної переваги над суперницями у воді та другий час на біговій «п’ятірці» принесли їй перемогу. Чемпіонка України з акватлону перетинає фініш із більше ніж хвилинним запасом над представницею основного складу збірної – Маргаритою Меньшиковою. Представниця Донецька випливла в основній групі з шести учасниць і показала найкращий час на біговому етапі. Софія Бондаренко з Полтави, стає бронзовим призером чемпіонату України.

Серед чоловіків була напружена боротьба і все вирішували секунди. В цій конкуренції не біло рівних Юліану Дем’янову (Київ-Донецьк). Юліан випливає лідером, один з перших за часом переодягається в транзитній зоні та показує найшвидший час на біговому етапі. Десять секунд переможцю поступилися у воді Сергій Костенко із Запоріжжя, Арсен Адамов з Полтави, харків’янин Сергій Бадяк та Юрій Тютюнник з Полтави. Сергій Костенко біжить за другим місцем, а інших учасників наздоганяє Денис Микитюк. Представник Дніпра відграє відставання у воді на біговому етапі.

Серед молоді лідирують Дар’я Бережна з Черкас і киянин Аксінушкін Олексій. Остап Гев’як зі Львова і киянин Володимир Задорожний, а серед жінок Олександра Павлова із Запоріжжя та львів’янка Софія Парасотченко стають призерами у віковій групі.

Серед юніорів перемогли Сорока Дана та Арсен Адамов. Призерами стали Микитенко Владислав з Полтави і Юрій Тютюнник, а серед юніорок Софія Бондаренко та Марія Іващенко з Полтави. Результати змагань

Використані світлини SUBARU TRIATMAN SERIES