Юлія Єлістратова: «Змагання – це найкращий спосіб набрати форму»

19.05.2021

Важливе

Новини

alt

Минулі вихідні подарували нам чимало позитивних емоцій та знакових подій! Уперше після довготривалої паузи, Київ приймав представницький турнір з триатлону, організований компанією Triathlon Ukraine. Українські паратриатлети на етапі світової серії в Йокогамі зробили упевнений крок назустріч Парлімпійським Іграм, а лідери нашої збірної Юлія Єлістратова та Єгор Мартиненко взяли участь в етапі Кубка Європи в італійському місті Каорле.

При всій повазі до змагального принципу, етап Кубка Європи в Італії розглядався Єлістратовою та її тренерським штабом у першу чергу як один з етапів підготовки до Олімпійських Ігор. Нагадаємо, що житомирянка стала єдиною представницею українського триатлону, якій вдалося заздалегідь забронювати ліцензію на головні змагання чотириріччя. Єлістратова провела хороший передсезонний збір і лише зараз зпочинає свою змагальну практику. В Каорле примі українського триатлону не все вдалося і вона показала 18-й час. Але оцінювати саме якість результату на цьому етапі варто винятково в площині підготовки до Олімпійських Ігор.

«Етап Кубка Європи в Італії був для мене підготовчим турніром, жодних надзавдань по результату ми, звісно, не ставили, – розповіла Єлістратова. – Попереду ще чотири міжнародних турніри поспіль, і моя участь в них – це передусім розстартовка, змагальна практика та вихід на необхідні кондиції перед Олімпіадою. В цілому відчуття на дистанції були хорошими, і для мене змагання – це найкращий спосіб набрати форму. На плаванні наш край поплив не в ту сторону, через хвилі я занадто пізно це усвідомила. На останньому колі вело одна з дівчат створила аварійну ситуацію на розвороті, я опинилася в хвості великої «пачки» і не встигла зміститися вперед. До того ж, уся транзитна зона виявилася дуже вузькою, а мій номер був аж у її кінці – в результаті, на всі ці моменти я витратила дуже багато часу… Під час першого кола на біговому сегменті я відчувала більше мотивації – поки обганяла учасниць, які вибігли раніше мене. На другому колі вже берегла сили. Але при цьому вирішила розіграти фініш з німкенею, і випередила її! Я вважаю, що будь-який досвід – корисний. Працюємо далі!».

Також на етапі Кубка Європи в Каорле виступив наш співвітчизник Єгор Мартиненко, який у підсумку посів 61-е місце у змаганні чоловіків. Для нього цей старт узагалі був першим у сезоні. Як Мартиненка, так і Єлістратову ми згодом побачимо на домашньому етапі Кубка Європи в Дніпрі, який відбудеться 5-6 червня. А до того часу Юля також виступить на двох Кубках світу – в Лісабоні (22-23 квітня) та Арзачені (29-30 травня).