Triathlon Ukraine: перший млинець – з червоною ікрою!

17.05.2021

Важливе

Новини

alt

Неабиякий успіх, і ніяк інакше! Приблизно так оцінили учасники та глядачі рівень організації першого з чотирьох столичних турнірів для аматорів, організованого новим амбітним проектом Triathlon Ukraine «від творців» Run Ukraine.

Київ уже тривалий період часу не приймав у себе серйозних змагань з триатлону! І ось нарешті, 16 травня столиця таки стала господарем представницького івенту. Разом з триатлонною командою Sapik Team, його організувала відома компанія Run Ukraine – беззаперечний лідер на ринку організації масових спортивних турнірів. І хоча її генеральний менеджер Дмитро Черніцький оцінив кінцевий результат на «тверду четвірочку» – переважна більшість учасників змагань та людей, так чи інакше залучених в процес, не приховували свого захвату.

За півроку організаційної роботи, серія турнірів «обросла» новими контактами, знайомствами, спонсорами та партнерами в тих чи інших напрямках. Офіційна назва старту 16 травня – DRAGON CAPITAL ДУАТЛОН КУБОК КИЄВА 2021. За локацію було обрано Русанівську та Дніпровську набережні Києва, а в рамках турніру також відбувся забіг на 10 км для всіх охочих – від дітей до аматорів найстаршого віку. Загалом, у турнірі взяли участь близько шестисот чоловік, більше третини з яких виступили саме в дуатлоні.

«Маємо визнати, що як для дебютного старту це був просто височенний рівень організації!, – не приховує емоцій генеральний секретар Федерації триатлону України Едуард Панарін. – Гадаю, станом на зараз щось подібне ми могли бачити лише в Дніпрі на етапі Кубка Європи. Run Ukraine, ну і тепер вже Triathlon Ukraine мають колосальний досвід проведення масових спортивних заходів, тому результат був просто приголомшливим. Варто відзначити, що на DRAGON CAPITAL ДУАТЛОН КУБОК КИЄВА 2021 також були присутні топові спортивні функціонери країни – міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, а директорка Департаменту молоді та спорту КМДА Юлія Хан навіть приймала участь в забігу.

В категорії «профі» виступили також двоє триатлетів основного складу збірної України, Віталій Воронцов та Сергій Курочкін. Обоє проживають у столиці, тому виступити в рідному місті для них було і приємно, і корисно. Звісно, якоїсь особливої конкуренції аматори створити їм не могли – хлопці долали дистанцію, тримали комфортний темп, а перемогу з відчутним відривом здобув Воронцов».

Чи не найбільшим викликом для організаторів стало забезпечення та дотримання усіх необхідних протиепідеміологічних заходів! Старт був роздільним – по три чоловіки з інтервалом у три секунди. За таких обставин, один лише процес старту всіх учасників розтягнувся в часі на цілих дев’ять хвилин! Що, в тім, аж ніяк не позбавило DRAGON CAPITAL ДУАТЛОН КУБОК КИЄВА 2021 драйву та змагального вогню.

«Головна емоція – це те, що нам таки вдалося провести повноцінну офф-лайн подію з дотриманням усіх карантинних вимог, які сьогодні є чинними щодо спортивно-масових заходів, – ділиться враженнями від старту співзасновник Triathlon Ukraine Дмитро Черніцький. – Такі події необхідно проводити правильно і відповідально. Люди дуже сильно скучили за офф-лайн івентами, це відчувалося. І я переконаний, що спорт і відповідальність – це те, що зараз нам всім потрібно. Для профілактики, для підтримки себе в формі, однак при цьому дотримуючись усіх протиепідеміологчних вимог.

Щодо нас як організаторів, то ми зробили непогану, так би мовити, розминку. Попереду ще багато крутих івентів! Команда рік не працювала – в чомусь це відчувалося, проте загалом ми спрацювали я вважаю непогано. Враховуючи, що триатлон – новий вид для нас вид спорту, плюс нова локація, можу поставити нам міцну «4+»!

Звісно, що станом на зараз говорити про бодай якусь рентабельність не доводиться. Ми витратити декілька мільйонів гривень на подію і зібрали лише 600 учасників. А про рентабельність можна говорити тоді, коли збирається хоча б до двох тисяч учасників. Природно, що сьогодні ми більше інвестуємо, ніж отримуємо – однак, при цьому маємо певну стратегію, якої дотримуємося. Ми весь сезон будемо вкладати і виводити серію Triathlon Ukraine на такий рівень, який ми бачимо в Європі та світі. Ми хочем змінити ставлення триатлетів-аматорів до домашніх стартів – я переконаний, що домашні змагання вони сприймають не належно, переважна більшість триатлетів виїжджають на старти в Європу та на інші континенти. Наша задача – за цей рік показати людям, що вдома ми можемо робити дійсно якісні, класні старти. Наступного року ми ймовірно підемо і в інші міста, переважно туристичного спрямування, будемо розкручувати наші змагання по всіх напрямках. А наразі це є стандартний базовий рівень! В нас немає великих призових, трансляції – є багато ідей, над якими ми будемо працювати.

Дуже здорово, що наш захід відвідав міністр спорту, директорка профільного департаменту КМДА, а також головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко! До слова, він пробіг 10 км і висловив бажання готуватися до напівмарафону. Присутність перших осіб важко переоцінити – ці люди фактично показують власним прикладом, як в умовах пандемії потрібно підтримувати себе у формі. Вони не лише пишуть і створюють розпорядження, заборони – а виходять з кабінетів, бачать, що відбувається в країні і показують власним прикладом, як потрібно робити. А якщо казати загалом, то українські медики і надалі залишаються на передовій боротьби з коронавірусом… Їм теж треба допомагати, і ми як організація Run Ukraine/Triathlon Ukraine готові створювати для медиків та їхніх родин спеціальні умови участі в наших турнірах».

Наступний, другий з чотирьох стартів сезону від Triathlon Ukraine відбудеться вже найближчими вихідними! 23 травня у Києві в рамках DRAGON CAPITAL СПРИНТ ТРИАТЛОН КУБОК КИЄВА 2021 відбудеться й чемпіонат України з триатлону на спринтерській дистанції! Тож, разом з аматорами на дистанцію вийдуть українські триатлети ТОП-рівня.

Більше інформації: https://www.triathlon.org.ua/calendar/sprynt-tryatlon-kubok-kyyeva/