Єлістратова, Мартиненко та Крилова виступили на міжнародній арені

30.05.2021

Важливе

Новини

alt

Користуючись паузою у внутрішньому змагальному календарі, троє триатлетів/триатлеток основного кладу збірної України виступили на міжнародних турнірах.

Найсильніша триатлетка України Юлія Єлістратова продовжує свою цілеспрямовану підготовку до Олімпійських Ігор, у тому числі й через змагальну практику. Минулими вихідними житомирянка виступила на етапі Кубка світу в італійському місті Арзачена з призовим фондом у 60000$. Для українки це був другий у сезоні Кубок світу, і в Італії ми знову побачили в дії її феноменальну бігову швидкість!

Як згодом зізнається сама Єлістратова, їй дуже сподобалася траса в Арзачені й вона обов’язково повернеться сюди у прийдешніх сезонах! У компанії найсильніших триатлеток планети, Юлія доволі непогано подолала плавальний етап, закріпилася в межах ТОП-20 і, як для спринтерського формату, забезпечила собі доволі обнадійливі перспективи на гонку. Однак, не маючи станом на зараз необхідної велопідоготовки, Єлістратова дещо розгубила свою перевагу на другому етапі. А справжнім викликом для українки став заключний, біговий сегмент! На третьому виді ми знову побачили ту фантастичну бігову швидкість, яку Юля демонструвала упродовж усього олімпійського циклу. Житомирянка показала шостий час на бігу, що дозволило їй фінішувати на підсумковій 22-й позиції Кубка світу.

Паралельно з турніром в італійській Арзачені, у польському місті Ольштин відбувся етап Кубка Європи. Єдиним представником України на цьому турнірі став досвідчений Єгор Мартиненко. Це був його другий міжнародний старт у сезоні – і хоча навряд чи Єгор може бути задоволений підсумковим 33-м місцем турнірної таблиці, ми все ж таки констатуємо певну позитивну динаміку в його результатах. Два тижні тому Мартиненко на етапі Кубка Європи в Каорле не потрапив навіть до ТОП-60, але вже у Польщі Єгор зумів закріпитися всередині турнірної таблиці. Нагадаємо, що минулими вихідними Мартиненко на чемпіонаті України з триатлону на спринтерській дистанції у Києві посів четверте місце, а одним з головних стартів для нього (загалом, як і для всіх професійних триатлетів України) стане домашній етап Кубка Європи у Дніпрі, який відбудеться 5-6 червня.

А вже на іншому континенті минулими вихідними під прапором України виступила Маргарита Крилова! На етапі Кубка Африки в Тунісі срібна призерка чемпіонату України зі спринту посіла 8-ме місце. Крилова стала єдиною представницею України на цьому турнірі, проте варто відзначити також результат нашої колишньої співвітчизниці Ксенії Левковської, яка вже тривалий період часу виступає за збірну Азербайджану. В Ясмін-Хаммаметі Левковська виборола срібну нагороду.