Панарін, Воронцов, Прийма – про підсумки чемпіонату України у Львові

15.04.2021

Важливе

Новини

alt

Минулими вихідними відбувся перший внутрішній старт сезону – чемпіонат України з триатлону в приміщеннях. Вашій увазі – коментарі тріумфаторів першості, а також головного тренера збірної України з триатлону.

Едуард Панарін

«Загалом, все дуже добре! Окремо хочеться відзначити організаторів змагань, які провели чемпіонат України на високому рівні, з дотриманням усіх протиепідеміологічних заходів. За день до старту абсолютно всі учасники процесу пройшли обов’язкове тестування – дякувати, коронавірусної хвороби не виявлено в жодного спортсмена, судді чи тренера.

Загальна кількість учасників чемпіонату України з триатлону в приміщенні – 111 атлетів (65 чоловіків і 46 жінок). Турнір відбувся серед чотирьох вікових категорій – дорослі, юніори, хлопці/дівчата, кадети. Щодо результатів у дорослих спортсменів, то вони стали доволі передбачуваними. Це ж стосується і срібної нагороди Марини Кирик – вона традиційно найсильніше пливе серед усіх наших жінок, до того ж Марина вже на зимовому зборі їхала достатньо впевнено на вело. Ну і у Львові була гонка з розділеним стартом, що значно спрощувало для неї задачу»

Софія Прийма

«Гонку та її результати я не можу назвати передбачуваними, бо це перший старт після збору. З деякими суперницями ми разом працювали в Туреччині, десь собі абстрактно розуміли, хто і що може показати вже зараз. Але у всіх був індивідуальний план тренувань, тому важко було передбачити на сто відсотків  – хто на якому рівні і в якій формі підійшов саме до цих змагань.

Кожен вид ми стартували в окремий день, тож три змагальних дні – й ти втричі більше налаштовуєшся, хвилюєшся і готуєшся! Тому мені простіше виступати класичний триатлон, коли ти стартуєш в один день усі три види. Ну і фактично, ти все робиш індивідуально – заплив по доріжці в басейні, розділений старт на вело. Тоді як в триатлоні є купа різних тактичних моментів, коли ти стартуєш групою – тому тут звісно зовсім інший формат.

Звичайно, що мені як львів’янці приємно перемагати вдома і показувати тут власний рівень, доводити свій статус. Але я маю визнати, що з кожними змаганнями рівень результату – як мого, так і інших дівчат – помітно зростає, і це не може не тішити! Щодо мене, то на плаванні я показала не найкращий свій час, тому ще більше докладала зусиль на своєму найсильнішому виді – велогонці. Мені вдалося зробити невеличкий запас, що дозволило більш-менш комфортно себе почувати на біговому сегменті. А вже там ми всі були готові плюс-мінус однаково, тому щільність результату на бігу виявилася доволі високою»

Віталій Воронцов

«Цей старт був плановим для мене. Довго його доля вирішувалася через погіршення епідеміологічної ситуації в Україні, але дякувати що все відбулося і ми розстартувалися. Тим не менше, підготовка тривала цілеспрямовано – ми повернулися зі збору, і чемпіонат України у Львові став чудовим майданчиком для перевірки власних кондицій станом на зараз. Загалом, я задоволений результатом! Хочеться підтягнути плавання, але зараз важко об’єктивно оцінювати – це лише початок сезону і всі головні змагання ще попереду. А поки що я надалі підтримуватиму форму, головне завдання – не втратити ту форму, яку ми напрацювали в Туреччині.

Наш орієнтир – це європейський рівень, тому на фоні чемпіонату України важко сказати об’єктивно, в якій формі я нині перебуваю і на що готовий. Найближчими вихідними виступимо на етапі Кубка Європи в Іспанії, його підсумок дасть нам трохи більше інформації. Звісно, в Іспанії я хочу потрапити в ТОП-10, здобути необхідний досвід і заявити про себе на дорослому рівні, здобути впевненість. Головним стартом сезону для мене буде чемпіонат Європи, який має відбутися в червні – туди і направлений фокус нашої з тренером підготовки»