ЧУ у Львові: спринт Сороки, рідні стіни для Прийми, must have для Воронцова

13.04.2021

Важливе

Новини

alt

Попри побоювання та дещо невтішні прогнози щодо поширення коронавірусної хвороби, внутрішня першість таки відбулася! У Львові впродовж трьох днів, винятково з дотримання усіх протиепідеміологічних заходів відбувся перший у 2021 році офіційний старт – чемпіонат України з триатлону в приміщеннях.

Ці змагання не були обов’язковими для абсолютно всіх перших номерів збірної України, однак на дистанції ми таки побачили атлетів зі списку ТОП – Віталія Воронцова, Маргариту Крилову, Софію Прийму та інших. Чемпіонат України у Львові також мав дати чимало інформації та відповідей на питання щодо їхньої готовності станом на зараз після зимового збору в Туреччині та високогір’ї Кавказу. Забігаючи наперед зазначимо, що де-факто ми не отримали якихось сенсацій – за великим рахунком, провідні атлети продемонстрували свій високий клас та серйозний рівень підготовки і розподілили між собою місця у верхній частині підсумкової турнірної таблиці. Загалом, внутрішня першість розтягнулася на три дні – по виду на кожен. Не можна сказати, що заключний «біговий» день по суті перетворився на формальність – проте, загальна «картина маслом» була цілком зрозумілою вже за підсумками велосегменту.

У змаганні жінок традиційно сильно на рідній землі виступає львів’янка Софія Прийма! Вже який старт поспіль у рідних стінах Софійка не має собі рівних, – не став винятком і чемпіонат України в приміщеннях. Суттєво поступившись Марині Кирик на плаванні (загалом, як і всі решта триатлеток), Прийма без зайвих проблем надолужила втрачене вже на вело і продемонструвала доволі конкурентний біг (другий час) – це дозволило їй в загальному заліку на 25 секунд випередити Кирик і відповідно на 45 секунд Маргариту Крилову, яка завоювала бронзу.

А от хто по-справжньому здивував, то це ще одна львів’янка, 15-річна Єва Сорока! Вона істотно поступилася своїм старшим і значно досвідченішим суперницям на велоетапі, однак при цьому показала дуже конкурентне плавання – і просто таки шокувала всіх присутніх своїм спринтом на біговому етапі! Фантастичні 6.41 хв, а разом з ними і найкращий час на біговому сегменті серед всіх учасниць! Браво, так тримати!!!

І якщо в жіночому заліку розподіл призових місць тривалий період часу був питанням відкритим, то у змаганні чоловіків інтрига жила недовго… «Діжурну» перемогу на плаванні без проблем здобув дніпрянин Олексій Астаф’єв, проте вже на велоетапі з результатом 11.29 будь-які питання щодо майбутньої долі золотої нагороди зняв Віталій Воронцов. Довести діло до логічного завершення залишалося справою техніки – перемога на бігу з комфортним відривом і як результат майже хвилина переваги в загальному заліку від найближчого конкурента. Срібну нагороду здобув атлет з Донбасу Іван Меньшиков, а чільну трійку лідерів замкнув той таки Астаф’єв.

Чемпіонат України з триатлону в приміщеннях. ПРОТОКОЛ

Наступним внутрішнім стартом має стати командний чемпіонат України з триатлону серед ДЮСШ, СДЮШОР та серед ШВСМ в Мелітополі, запланований на 22-25 квітня. А найближчими вихідними, 18 квітня Віталій Воронцов, Марина Кирик, Маргарита Крилова, а також найсильніша триатлетка України Юлія Єлістратова виступлять на першому в сезоні міжнародному старті – етапі Кубка Європи в іспанській Мелільї.