«Кубок Хортиці». АНОНС

20.08.2021

Важливе

Клуби

Новини

alt

Ці змагання проводять вже 28-й рік поспіль і їх по праву називають культовими і традиційними не лише для Запоріжжя, а й для всієї спортивної України! Найближчими вихідними край козацької слави прийматиме «Кубок Хортиці» з триатлону, в рамках якого відбудеться низка турнірів офіційного календаря та змагань для аматорів.

З року в рік «Кубок Хортиці» фактично не змінює власну локацію та проводиться на набережній міста. Лише двічі організатори переносили змагання на острів Хортиця та в інший район міста. Проте маємо визнати, що в Запоріжжі для триатлону кращої локації за міську набережну просто не існує – адже саме тут ми можемо спостерігати за всіма трьома видами нашого виду спорту. Розкішна нова дорога для велосегменту, відмінна локація для плавання – широкий Дніпро і короткий вихід до транзитної зони. Рельєфна велосипедна траса, з гірками та поворотами. А от біговий етап – навпаки, «гладкий» і простягається набережною Запоріжжя.

«В травні цього року через локдаун ми не змогли провести в Запоріжжі чемпіонат України на суперспринтерській дистанції, тому ми його перенесли на тепер, – пояснює віцепрезидент Федерації триатлону України та головний організатор «Кубка Хортиці» Кирило Кривонос. – Тож, в рамках «Кубка Хортиці» упродовж двох змагальних днів 21-22 серпня відбуватимуться змагання Дитячої триатлонної Ліги (до слова, це буде заключний сьомий етап у цьому сезоні), «Кубок Хортиці» (спринтерська дистанція для аматорів), чемпіонат України на суперспринтерській дистанції (дорослі, юніори, молодь) і суперспинт для юнаків/дівчат. Також в рамках «Кубка Хортиці» ми вже упродовж 15-20 років також проводимо тріал. Це щодо першого дня, а вже у другий змагальний день будуть розіграні комплекти нагород в естафетах для учасників ДТЛ і командна гонка для атлетів-професіоналів та аматорів.

Щодо перших номерів збірної України, то на «Кубку Хортиці» не виступлять Віталій Воронцов та Марина Кирик, а всі решта атлетів збірної України за попередньою інформацією в Запоріжжі виступатимуть. Аматорів зареєструвалося близько ста чоловік. Крім українців, мають бути також триатлети-аматори з Молдови», – повідомив Кривонос.

РЕГЛАМЕНТ змагань

Офіційна сторінка в соціальній мережі Facebook та контактна інформація: facebook.com/ironzp