ЧУ у Львові: Тріумф сестер Сорок + ФОТОЗВІТ

03.02.2022

Важливе

Новини

alt

Попри не надто триатлонну погоду, сезон офіційних стартів минулого тижня було де-юре і де-факто відкрито! Львів приймав зимовий чемпіонат України з акватлону серед молодших вікових груп, який до того ж мав статус відкритих змагань.

Окрім винятково українських атлетів, на дистанцію вийшли також наші гості з Латвії – за попередньою домовленістю, підопічні тренера Ігоря Гуцановича з клубу Triatlona Akadēmija провели у Львові десять днів. Окрім участі безпосередньо в чемпіонаті України, латвійці також організували в столиці Галицького краю міні-збір на базі СКА.

Щодо результатів змагань, то головна боротьба за нагороди розгорнулася між львівською та полтавською школами триатлону! За кількісними показниками здобутих нагород полтавці навіть випередили господарів змагань, проте більшість золотих медалей таки залишилися у Львові. Цілком прогнозовано у своїх вікових категоріях беззаперечні перемоги здобули сестри Єва та Дана Сороки.

ПРОТОКОЛ. Зимовий чемпіонат України з акватлону (юнаки, кадети)

Зазначимо, що старша з сестер Єва вже має досвід виступів на стартах ETU за кордоном! На переконання її тренера Анатолія Шевчука, саме в найближчі сезони Єва має здобути необхідний змагальний досвід і увірватися до когорти найсильніших триатлеток країни.

«Дуже перспективна та амбітна дівчинка! Має непростий характер, але викладається як стопроцентна професіоналка. З Євою в мене є лиш одна проблема – стримувати її від надмірних навантажень та наполегливості! Вигнати з басейну її неможливо, Єва постійно хоче вдосконалюватися. І тут всі ми маємо бути уважними, бо вона ще росте – розвиватися в плані професійної кар’єри потрібно крок за кроком, а не галопуючим темпом. Минулого року Єва Сорока виступала в Туреччині на чемпіонаті Європи. Я вважаю, що їй потрібно набиратися змагального міжнародного досвіду саме зараз, навіть виступаючи поряд з більш зрілими суперницями. Бігти вона буде завжди і буде бігти дуже сильно! Ми підтягуємо їй плавання. Плануємо і цьогоріч повезти Єву на декілька етапів Кубка Європи, не обмежуватися винятково внутрішніми стартами».

Цікаво, що за підсумками чемпіонату України з акватлону одна з нагород поїхала за межі країни! Зокрема латвійка Беате Була здобула бронзову медаль у змаганні дівчат. На переконання Анатолія Шевчука, практика запрошувати атлетів з інших країн до нас і самим частіше виїжджати на змагання за кордон піде всім лише на користь. «Потрібно налагоджувати контакти з перспективою, і візит команди з Латвії до нас на змагання є показовим. В країнах Балтії заплановані Кубки Європи, вони вже запрошують нас до себе як на змагання, так і на збори. Сподіваюся, це лише початок нашої плідної спільної роботи», – підсумував Шевчук.

ФОТОЗВІТ. День перший
ФОТОЗВІТ. День другий