Богдан Михалусь: «На чемпіонаті України виступлять триатлети з Латвії»

18.01.2022

Важливе

Новини

alt

Вже за тиждень Львів прийматиме перший офіційний старт 2022 року – зимовий чемпіонат України з акватлону серед юнаків та кадетів. Однією з головних особливостей цих змагань стане присутність на них триатлетів з інших країн – що робить нашу внутрішню першість відкритою. Хто саме з іноземців боротиметься за нагороди у місті Лева, нам розповів віце-президент ФТУ Богдан Михалусь.

«Минулого року на зборі в Туреччині я познайомився з тренерами та функціонерами з балтійських країн – Латвії, Литви та Естонії. В ході розмов ми дійшли згоди, що було би непогано налагодити контакти та вже зараз обмінюватися досвідом! Їздити один до одного на змагання, проводити спільні збори – особливо це стосується юніорських команд. І ось мені написав представник команди з Латвії, поцікавився – чи плануємо ми найближчим часом проводити змагання? Звісно, я запросив їх до нас у Львів на чемпіонат України з акватлону, на що латвійці радо відгукнулися.

Це є клуб тренера Ігоря Гуцановича під назвою Triatlona Akadēmija. В чемпіонаті України прийматимуть учать п’ятеро, можливо навіть семеро спортсменів з Латвії. Окрім змагань, вони також проведуть у нас десятиденний міні-збір – проживатимуть на СКА.

Звісно, ми з часом також плануємо відвідати змагання в країнах Балтії! Вже зараз обговорюємо варіанти співпраці, адже в статусі віце-президента Федерації триатлону України я є в тому числі відповідальним за налагодження міжнародних контактів, приймаю участь в міжнародних семінарах», – підкреслив Богдан Михалусь.

Додамо, що чемпіонат України з акватлону серед юніорів та кадетів відбудеться у Львові 24-26 січня.