Збірна України з триатлону проходить поглиблене медичне обстеження

28.12.2021

Важливе

Новини

alt

Після завершення перших передсезонних зборів, провідні триатлети нашої команди пройшли обов’язкову медичну перевірку на функціональну готовність.

На заміській олімпійській базі в Конча-Заспі в декілька етапів триває поглиблене медичне обстеження триатлетів збірних команд України. Йому передував базовий етап підготовки, так званий «втягуючий» передсезонний збір.

Нагадаємо, що на зборі в Аланії (Туреччина) упродовж 21 дня працював основний склад нашої команди – Віталій Воронцов, Марина Кирик, Софія Прийма, Лілія Барановська, Сергій Курочкін та Ксенія Левковська. Також тренери збірних команд своїх регіонів провели збори на місцях або в інших країнах. До слова, збірна Донецької області під керівництвом Георгія Драгуляна традиційно провела підготовчий зборі у високогір’ї Вірменії.

«В Туреччині погода дозволила виконати всі заплановані об’єми та навантаження, – повідомив генеральний секретар ФТУ Едуард Панарін. – За 21 день збору випало лише кілька дощів, що загалом не завадило нам результативно попрацювати. Спортсмени вже почали помалу крутити вело, нарощувати об’єми в плавальній підготовці. Зараз команда перебуває вдома, атлети зустрінуть Новий рік та Різдвяні свята в родинних колах і вже з 8 січня перші номери знову прибудуть Аланію та продовжать підготовку до сезону.

Згідно міжнародного календаря, чемпіонат Європи на спринтерській дистанції в 2022 році відбудеться наприкінці травня в Польщі. Тому підготовку ми плануємо відповідно, часу не так вже й багато. Вже з березня на зборах в Аланії буде задіяно максимальну кількість людей. 16-17 квітня там само в Туреччині відбудеться Кубок Європи й чимало українців візьмуть у ньому участь».