Збірна України з паратриатлону відлетить на збір 22 лютого

16.02.2021

Важливе

Новини

Паратриатлон

alt

Традиційно для сезону 2020-2021, місцем для навчально-тренувального передсезонного збору для українських триатлетів та паратриатлетів буде турецька Аланія.

У зв’язку з відміною етапу Кубка світу в японському місті Міядзакі, який було заплановано на середину березня, підопічні Романа Короля вимушені зробити певні корективи в календар власної підготовки. Нагадаємо, збірна України з паратриатлону посилено готується до Паралімпійських Ігор і станом на зараз претендує як мінімум на три ліцензії – для Аліси КолпачкиВіти Олексюк та Анатолія Варфоломєєва. Оскільки змагання олімпійської та паралімпійської кваліфікацій було перенесено на травень – збірна України з паратриатлону продовжує підготовку до сезону й нині переважно працює над об’ємами.

«Зараз ми в Києві – багато плаваємо, крутимо вело і виконуємо чималий обсяг роботи в тренажерній залі. Кубок світу в Міядзакі мав статус паралімпійської кваліфікації, тож ми до нього посилено готувалися. Однак, цей турнір відмінили через загрозу поширення коронавірусної хвороби. А відтак, станом на зараз найближчим турніром паралімпійської кваліфікації є чемпіонат світу в Мілані, який заплановано на 8 травня. До цього часу, ми шукатимемо внутрішні змагання в Україні для розстартовки», – наголосив головний тренер збірної України Роман Король.

За тиждень наша команда відлетить до Туреччини і працюватиме на зборі до 30 березня.