Збірна України взяла участь в португальській Куартейрі

25.03.2024

Новини

alt

23-24 березня в Португалії стартував Кубок Європі з триатлону. В суботу відбувся старт серед еліти де Олексій Астаф’єв-Куліш і Сергій Костенко вийшли на перший старт сезону. А в неділю змагались юніори.
Кубок Європи серед юніорів входить в Європейській юніорський рейтинг і залік Кубка європейських націй. Україну представляли Федір Безлепкін, Ілля Гончарук і Арсен Адамов, який дебютував на міжнародній арені. Серед жінок виступили Єва і Дана Сороки, а також Софія Бондаренко.
За підсумками Кубку Європи, Україна посідає 12 сходинку в заліку Кубка європейських націй.
Змагання в Куартейрі славляться складною трасою, що притягує сильних спортсменів серед еліти і юніорів. Саме таким став перший старт для українців.
Наступний Кубок Європи запланований в Африці і іспанській Мелільї, якій відбудеться через три тижні. На старт заявлені Ілля Гончарук, а серед жінок сестри Сороки и Софія Бондаренко.
А вже цієї суботи, во французькому місті Лівін пройде Кубок світу з триатлону, на який заявлені Віталій Воронцов, а також Марина Кирик і Софія Прийма.
23-24 березня в Гонконгу було заплановано Кубок Азії, який відмінили. На цю подію була заявлена ще одна членкиня збірної України з триатлону Ксенія Левковська.