Збірна команда України по паратриатлону розпочала тренувальний збір у Туреччині

13.02.2024

Новини

Паратриатлон

alt

Збірна вирушила до турецької Аланії де проведе три тижні, у складі Аліси Колпакчі, Віти Олексюк і Анатолія Варфоломєєва, разом із Наталію Мацупко, Тетяною Ліщинською і Романом Король.

Цього року гайдом Віти Олексюк є Наталія Мацупко. Наталка дуже потужна триатлетка серед аматорів, яка приймала участь у Чемпіонаті Світу на дистанції Ironman минулого року на Гавайах у Коні.

23 лютого жіноча частина збірної вирушить до Японії, українців запросили японці до себе на збір. А вже 8 березня українці братимуть участь у Кубку світу в Абу-Дабі, де розігруються олімпійські очки в Паралімпійський рейтинг.

  Далі, старт на Світовій Паралімпійській серії в австралійському Девенпорті 15 березня. Девенпорт одна із чотирьох подій Світової серії з паратриатлону. В Паралімпійській кваліфікації заплановано чотири таких старти. Це Йокогама у травні, англійський Суонсі у червні і завершальний старт в кваліфікації на Паралімпіаду – канадський Монреаль. Саме ці змагання дають більше всього очок до Паралімпійського рейтингу.

В Туреччині Анатолій Варфоломеєв продовжить підготовку до змагального сезону. А після виступу в Девенпорті до нього приєднається жіноча частина збірної команди Україні по паратриатлону.

Паралімпійська кваліфікація триває 12 місяців і буде завершена 1 липня 2024 року. До цього моменту залишається більше десяти подій з розіграшом олімпійських очок.

Слідкувати за перебігом подій і українському паратриатлоні можна у соціальних мережах