Юлія Ястребова: «У Вишгороді нам вдалося реалізувати все, що ми запланували»

28.06.2021

Важливе

Новини

alt

26 червня 2021 року на березі Київського моря у Вишгороді відбувся відкритий Чемпіонат України з триатлону на олімпійській дистанції серед аматорів TRIATMAN OLYMPIC, який входить в національну серію SUBARU TRIATMAN SERIES.

Організаторами серії виступив київський клуб TRIATMAN та івент-агенція MAZING EVENT. Змагання на олімпійській дистанції у Вишгороді проводяться починаючи з 2016 року. Традиційно турнір відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Федерації триатлону України, Вишгородської міської ради та за особистого сприяння міського голови Вишгорода Олексія Момота.

«За великим рахунком, нам вдалося реалізувати все, що ми запланували, – наголошує головна організаторка змагань, віцепрезидент Федерації триатлону України Юлія Ястребова. – Старт вийшов дуже цікавим і красивим, навіть мені сподобався, що буває вкрай рідко! У Вишгороді непроста траса, з гірками – її полюбляють як аматори, так і професійні триатлети. Цьогоріч ми провели турнір за правилами мас-старту, гонка з драфтингом. Проте, на такій складній трасі особливо не подрафтингуєш…

Хочу окремо подякувати за дуже потужну підтримку президентові Федерації триатлону Юрієві Горобцю, а також міському голові Вишгорода Олексієві Момоту. Без їхнього сприяння організувати справжнє свято спорту нам би точно не вдалося. Приємно, що президент Федерації триатлону як завжди взяв участь у змаганнях і здобув срібну медаль у своїй віковій категорії!

Турнір у Вишгороді також викликав зацікавленість серед триатлетів-аматорів з інших країн – традиційно участь у змаганнях взяв американський атлет-аматор Брент Рейнольдс, а також група спортсменів з Молдови. Поза конкурсом, як то кажуть, стартував досвідчений атлет основного складу Національної збірної України Іван Іванов – це був перший його виступ у цьому сезоні. А також не змогла пропустити наші гірки Лілія Барановська, адже змагання у Вишгороді дають дуже хорошу базу для професійних триатлетів! Після такої дуже складної траси атлет може розраховувати на ефект суперкомпенсації на прийдешніх змаганнях – для підготовки на майбутнє це якраз те, що треба.

Якщо говорити з позиції віцепрезидента ФТУ, то загальна тенденція розвитку аматорського триатлону в Україні мене радує. Ми (клуб TRIATMAN) виросли як організатори, також підключилися група досвідчених організаторів з Run Ukraine, харків’яни та інші. Як завжди, ми один одного стимулюємо і здорова конкуренція ще нікому не завадила. Та й взагалі я вважаю, що ми не конкуренти – а партнери! Організаторам потрібно допомагати один одному, від цього ми всі лише виграємо.

А загалом я можу сказати, що зараз більше уваги приділяється аматорським стартам – це добре, але потрібно зберігати баланс і не допускати «перекосів» в якусь зі сторін. Розвиток професійного триатлону та нашого аматорського руху мають крокувати нога в ногу. Профі-атлети, їхні успіхи та пізнаваність – це, якщо хочете, обличчя всього нашого триатлонного руху. В той же час, аматори – це та група людей, на яких тримається професійний спорт! Адже це є кузня, площина для реалізації та можливість для тих атлетів, які йдуть з професійного спорту і переходять на тренерську роботу, працювати з аматорами і т.д. Так працює вся західна система: без аматорів не буде ринку, а без професіоналів не буде краси нашого виду спорту».

З результатами відкритого Чемпіонату України з триатлону на олімпійській дистанції серед аматорів TRIATMAN OLYMPIC, який входить в національну серію SUBARU TRIATMAN SERIES, ви можете познайомитися за цим посиланням: raceresult.com/170188/results.

Додамо, що наступний, третій у сезоні захід серії SUBARU TRIATMAN SERIES відбудеться 29 серпня в Сухолуччі та матиме статус чемпіонату України з триатлону на довгій дистанції (70.3/140.6).