Єлістратова та Пєвцов – про перемоги на етапі Кубка Європи в Дніпрі

10.06.2021

Важливе

Новини

alt

Вашій увазі – коментарі триатлетів, що минулими вихідними здобули перемоги на єдиному офіційному міжнародному турнірі з триатлону, який приймає Україна. Нагадаємо, в категорії Elite серед жінок надзвичайно видовищну перемогу здобула найсильніша триатлетка нашої держави Юлія Єлістратова, тоді як за підсумками змаганні чоловіків золоту медаль приміряв екс-українець, який нині виступає за збірну Азербайджану Ростислав Пєвцов.

Ростислав Пєвцов:

«Для мене кожна перемога, незалежно від статусу та місця проведення змагань – це завжди дуже важлива подія! Завжди приємно перемагати, особливо на Батьківщині. Етап Кубка Європи в Дніпрі нами з тренером розцінюється, як підготовка до Олімпійських Ігор. Я помалу набираю оптимальну форму – станом на зараз, я задоволений тими кондиціями та результатом, якого вдається досягати.

Щодо самої гонки, то для мене все було доволі передбачувано. Ми добре випливли, наша група поїхала на вело – ніхто нічого екстраординарного не виконував, ми їхали компактно. Ну а вже на біговому сегменті я спробував кілька разів утекти від переслідувачів – цього мені зробити не вдалося, тому економив сили на фініш.

В збірній України зараз зібралася сильна боєздатна команда! У хлопців не все і не завжди виходить на міжнародній арені, але все це через брак відповідного досвіду. Результат буде, все прийде з часом! Є дуже сильні та перспективні атлети, зокрема і той таки Віталій Воронцов. Я переконаний, що його час та час решти українських триатлетів обов’язково настане – головні перемоги ще попереду!»

Юлія Єлістратова:

«Звісно, я була налаштована винятково на перемогу! Я до неї прагнула і відповідно планувала свою тактику на гонку. Але маю визнати, що я була здивована рівнем бігової підготовки як британки, так і норвежки – тим цікавішою була боротьба. Також давався взнаки вітер саме на біговому етапі – на вело ми добре працювали в групі, тож цей фактор не так сильно впливав на розподіл сил.

На бігові я мала свою тактику на цю окремо взяту трасу – три кола, шість довгих прямих, і з них половина проти вітру… Я спробувала вирватися вперед одразу з транзитної зони, дівчата мене підтримали. По середині першої прямої я зрозуміла, що є можливість трішки зекономити сили, а за вітром вже працювати на максимумі. За таким планом я працювала два кола, а на третьому триатлетка з Норвегії була ініціатором додати темпу. Тож, я налаштувалася на фінішний спринт і змогла в підсумку здобути перемогу! Десь прийшлося понервувати, я прагнула досягти більш глобального контролю.

Мені дуже сильно допомогла підтримки родини та місцевих уболівальників! Я розуміла, що ця перемога всім нам українцям дуже потрібна, і що радітиму їй не лише я та мої близькі. Можу з упевненістю сказати, що я знайшла додаткові сили й здобула цю перемогу саме для України! Було дуже приємно, що на фініші люди вигукували «Дякуємо!» – і це зовсім інше сприйняття, це сильніше за «Молодець» або «Давай-давай!».

Якщо казати відверто, то перемога на етапі Кубка Європи, і в Дніпрі зокрема – це для мене рядове досягнення. Але враховуючи той факт, що за останні півтора роки істотно змінився і продовжує змінюватися розподіл сил у світовому триатлоні, я дуже сильно ціную цю перемогу! Бути знову на п’єдесталі пошани – це дуже важливо для мене».

Нагадаємо, що Юлія Єлістратова буде єдиною українською триатлеткою, яка представлятиме нашу державу на Олімпійських Іграх в Токіо.