Як козаки у Візантії змагання організували!

19.03.2021

Важливе

Новини

alt

Висловлюючись термінологією легендарного мультфільму, 14 березня в турецькому місті Аланія відбувся контрольний старт, організований самими українцями! Саме в Аланії до сезону готується представницька група українських триатлетів. Один з головних організаторів цього турніру – віце-президент ФТУ Сергій Лисов з Дніпра. Він розповів нам про специфіку змагань та завдання, яке було перед ними поставлено.

«Ми все організовували власними силами: перекривали траси, судили, фіксували результати. Секретарем були Ольга Драгулян та Марія Великоцька з Черкас, яка надала свою програму для фіксації результатів. Приємно, що вже за годину після фінішу всі протоколи були готовими – без зайвої скромності скажу, що секретарі відпрацювали на міжнародному рівні!

З самого початку, ми планували провести такий собі контрольний старт – контрольну прикидку, якщо хочете. Наголошу, що передусім це було тренування з залученням змагального методу. Звісно, завдань для якогось надрезультату ми не ставили і не посипали голову попелом від того, що хтось з наших атлетів не посів високе місце, абощо… Ми розуміємо, що під навантаженнями кожен спортсмен показує різний результат і організм реагує по-різному.

В загальній кількості, в контрольному турнірі взяли участь 55 атлетів з п’яти країн. Україна була представлена триатлетами з 5-6-ти областей. Формат ми обрали суперспринтерський: плавання у басейні 500м, і потім зв’язка 12км вело (роздільний старт) та 3км біг.

Головна мета – додати трішки змагального досвіду. Річ у тім, що коли поряд тебе старують інші суперники, а тим паче з інших регіонів та інших країн, це заводить спортсменів – вони викладаються на дистанції й заходять в більш високі функціональні зони. В рамках буденного тренувального процесу цього складно досягти», – наголосив Лисов.

І хоча про якість результату й нагороди на таких змаганнях говорити не зовсім доречно – все ж зазначимо, що єдину медаль в категорії Elite для України забезпечила триатлетка основного складу збірної України Карина Євтушенко.

«На хороший результат я особливо не сподівалася, адже зараз у самому розпалі тренувальний процес завантажувального циклу. В цілому, захід цікавий і трохи скрасив наші тренувальні будні. Основні старти, звичайно, ще попереду! Продовжуємо підготовку до літнього сезону», – без зайвих емоцій прокоментувала виступ атлетка.

Додамо, що 20 березня в Аланії також буде проведено міжнародну групову велогонкау – 30 кілометрів з фінішем угору. Її теж організовують представники збірних команд, які нині перебувають на зборі в Туреччині. Вже відомо, що в турнірі віізьмуть участь триатлети, що готуються до сезону під керівництвом Сергія Яценка.