Воронцов дебютував у французькій Лізі, Єлістратова виступила в Мексиці

16.06.2021

Важливе

Новини

alt

Минулими вихідними в українському триатлоні спостерігався певний змагальний «штиль» для атлетів групи Elite – після головної внутрішньої події року Dnipro Triathlon Fest ми мали вікно у змагальному календарі перших номерів, тож вся увага була прикутою до виступів наших на міжнародних аренах.

Нагадаємо, на Олімпійських Іграх у Токіо від українського триатлону виступатиме лише Юлія Єлістратова. Для решти атлетів збірної України головним стартом сезону стане чемпіонат Європи. Континентальну першість Єлістратова пропустить і продовжить цілеспрямовану підготовку до головних змагань чотириріччя – зокрема, змагальну практику Юлія підтримує серією турнірів з найсильнішим стартовим листом.

Черговим турніром у рамках підготовки до Олімпійських Ігор для найсильнішої триатлетки України став етап Кубка світу в мексиканському місті Хуатулько. Загалом, у країні ацтеків Юля виступає традиційно потужно – саме в Мексиці вона здобула три з дев’яти своїх медалей етапів Кубка світу! Зі слів атлетки, тамтешній клімат і траса є сприятливими для неї. До того ж, на початку червня Єлістратова здобула знакову перемогу на етапі Кубка Європи в Дніпрі, що без сумніву додавало їй впевненості та оптимізму.

Але якщо у попередні роки латиноамериканська спека грала на руку Єлістратовій, то цьогоріч перепади температур і наслідки від них дещо завадили українці продемонструвати максимум своїх можливостей. На етапі Кубка світу в Хуатулько Юля фінішувала на 22-й позиції. В дописі на власній Фейсбук-сторінці вона зазначила, що однією з обставин, які завадили їй показати максимум своїх можливостей в Хуатулько, була незадовільна робота кондиціонеру в номері за день до старту, «потік холодного та брудного повітря, який неможливо було відрегулювати». Хай там як, але головним стартом року для найсильнішої триатлетки України будуть Олімпійські Ігри в Токіо! Тому бажаємо їй відновитися від старту в Мексиці й продовжити свій переможним поступ на наступних змаганнях.

Ну а тим часом один з перших номерів нашої чоловічої команди Віталій Воронцов дебютував за клуб французької Ліги триатлону! На Гран-Прі в Дюнкерку киянин виступив не так вдало, як того хотілося, і посів 58-ме місце. Проте, це якраз та історія, коли важливіший не результат «тут і зараз» – сам факт запрошення українського атлета, який не так давно лиш перейшов з юніорського в дорослий триатлон (по суті «перестрибнувши» молодіжний рівень) у клуб однієї з найсильніших триатлонних ліги планети, дорого вартує! Тим паче, що в підсумку в командному заліку клуб Віталі Воронцова під назвою Les Sables Vendée посів третє місце.

«Ці турніри за рівнем боротьби та стартовим листом можна сміливо прирівняти до Кубків світу чи чемпіонатів світу. Дуже потужний склад! І хоча олімпійців цього разу було не так багато, на Гран-Прі в Дюнкерку виступили такі світові зірки як Хав’єр Гомес, Томас Бішоп, Дор’ян Конінкс, Ростислав Пєвцов.

У цьому клубі завжди були українці, свого часу за Les Sables Vendée виступали Сергій Курочкін, Іван Іванов, Олексій Сюткін. Тепер ось запросили мене і я одразу потрапив на один з найважчих етапів у Дюнкерку. Плавання було дуже специфічним і мені не вдалося випливти так, як я того хотів. Велоетап відбувався на рівнині, але дуже багато поворотів та розворотів. Більш-менш проявити себе я зміг лише на біговій дистанції, яка була для мене комфортною».

Після виступу за клуб, Віталій Воронцов одразу відбув до табору збірної України в Австрії. Нагадаємо, що 18 червня в Кітцбюелі стартує чемпіонат Європи, на якому Віталій виступатиме в категорії U-23.