Віталій Воронцов завоював першу в кар’єрі нагороду Континентального Кубка

12.10.2021

Важливе

Новини

alt

Виступаючи ще де-факто в молодіжній віковій групі U-23, найсильніший триатлет України Віталій Воронцов вже сьогодні заявляє про власні амбіції на дорослому рівні!

Впродовж останніх двох років киянин вправно та доволі стабільно виступає на міжнародних змаганнях в складі Національної збірної України – як в категорії U-23, так і в Elite Men. Але вже під кінець звітного сезону, змагаючись в «дорослій» віковій категорії Віталій Воронцов вийшов за межі самого лише олімпійського принципу і вперше в професійній кар’єрі здобув медаль Континентального Кубка!

Знаковим для українця став етап Кубка Азії в Ташкенті. Для успішного виступу Воронцова стартовий лист змагань був доволі прийнятним, тому назвати результат українця сенсаційним ми аж ніяк не можемо. Проте, факт залишається фактом – саме в Узбекистані Віталій Воронцов завоював свою першу нагороду Континентальних Кубків у категорії Elite Men, посівши третє місце.

Попри перли радянської вуличної класики на тему «Ташкент – це обов’язково несамовита спека», наших триатлетів столиця Узбекистану зустріла не надто гостинно… Сильний дощ, помножений на вітер та низькі температурні показники дещо завадили спортсменам та спортсменкам продемонструвати максимум своєї майстерності. Плавальний сегмент вони долали в гідрокостюмах, адже вода сягала лише 16 градусів за Цельсієм.

«Загалом, моя участь у цьому старті мала на меті набір очок у світовий рейтинг, – коментує свій виступ Віталій Воронцов. – Цікаво, що до та після старту тут була нормальна погода, температура повітря 23 градуси за Цельсієм і сонячно… Але коли ми виходили на дистанцію, температура повітря сягала лише 10 градусів, падав холодний дощ. Як то кажуть, жара-Ташкент – але в нашому випадку вийшло не зовсім так…

Щодо самої гонки, то виплив я відносно нормально. На вело довелося їхати за першою групою практично наодинці, а вже на біговому відрізку я показав другий час і в підсумку фінішував на третьому місці». Зазначимо, що на фінішному відрізку трійка призерів трималася доволі щільно – усі троє володарів медалей фінішували з відривом у чотири секунди один від одного.

Дуже близькою до своєї першої міжнародної нагороди була також українка Марина Кирик, яка теж виступила в Ташкенті. За традицією, Марина не мала собі рівних на плаванні та протрималася в першій групі впродовж усього велоетапу. Однак травма ноги, від якої Марина не так давно відновилася, станом на зараз ще не дозволяє дівчині прогресувати в бігових навичках. Тим не менше, четверте місце на етапі Кубка Азії станом на зараз є її найвищим показником на міжнародній арені й лише додаватиме упевненості на прийдешні турніри. «Як на мене, Марина виступила непогано – я вважаю, їй вдалося показати після травми доволі хороший біг! Загалом динаміка її виступів позитивна, тому ми дивимося вперед з оптимізмом», – прокоментував результат Марини Віталій Воронцов.

Додамо, що попереду в перших номерів збірної України виступ на чемпіонаті світу з акватлону, який заплановано на кінець жовтня в Іспанії. А вже після нього – або ж Кубок світу з дуатлону, або Кубок Європи в Португалії.

Слідкуйте за оновленнями та вболівайте за наших!