Віталій Воронцов: «Здобув бронзову медаль ЧЄ за рахунок ефекту суперкомпенсації»

25.06.2021

Важливе

Новини

alt

Минулого тижня збірна України закінчила низку змагань в рамках чемпіонату Європи, який відбувся в містах Австрії.

На жаль, в класичному триатлоні нашій команді не вдалося здобути медалей та виступити на тому рівні, якого від неї очікують – проте, під завісу австрійського вояжу бодай однією нагородою українці таки збагатилися! Її здобув той, від кого, напевне, чекали найбільше – після «холодного душу» в Кітцбюелі один з лідерів збірної України Віталій Воронцов завоював бронзову медаль чемпіонату Європи з акватлону серед молоді, продемонструвавши при цьому найкращий біговий результат серед ВСІХ учасників! А в абсолютній категорії Воронцов посів високе 6-те місце.

«Важко підібрати слова… Дуже довгоочікувана медаль для мене!, – ділиться емоціями Воронцов. – Після трьох стартів у Кітцбюелі було важко розраховувати на високу швидкість. Але в моєму випадку спрацював ефект суперкомпенсації (стан організму після тренувального навантаження, коли рівень функціонування систем організму дещо перевищує вихідний рівень – ред.), тож мені вдалося показати в акватлоні найкращий біг серед усіх учасників! Після минулорічної бронзової медалі на чемпіонаті Європи серед молоді з дуатлону, для мене було важливо здобути нагороду також в акватлоні! Поки що це мої найвищі досягнення на молодіжному рівні».

Додамо, що в молодіжну вікову категорію Віталій Воронцов перейшов у 2019-му році, а до того часу мав реноме одного з найсильніших юніорів Європи та світу! Станом на зараз, киянин виступає не лише на молодіжному, а й на дорослому рівні – здобув декілька титулів чемпіона України на різних дистанціях і станом на зараз є повноцінним першим номером чоловічної збірної України.

Щодо решти результатів континентальної першості з акватлону, українці Сергій Курочкін та Іван Меньшиков в категорії Elite фінішували відповідно на 11-й та 31 позиціях. У жінок найвищого показника досягла Дарина Москаленко – в її активі 10-те місце. Софія Прийма, Валентина Молчанець та Маргарита Крилова дісталися фінішу відповідно на 13-й, 14-й та 19-й позиціях. Тим самим, у заліку U-23 Софія Прийма показала 7-й час.

На жаль, жоден з наших юніорів не зміг фінішувати в межах ТОП-20 – дебютантка збірної України Варвара Мухіна дісталася фінішу на 22-му місці, Дар’я Бережна – 24, Мирон Бойко – 25, Іван Третяк – 28.