Віталій Воронцов призер Кубка Америки Ла-Пас!

18.03.2024

Новини

alt

16 березня в Мексиці пройшов Кубок Америки по триатлону на стандартній дистанції. Віталій Воронцов наздогнав лідерів на вело етапі і фінішував третім.
В фінішному створі українець поборовся за друге місце разом із чотирма суперниками. Віталій поступився дві секунди ірландцю Джеймсу Едгару і посів трете місце.
Незважаючи на падіння на вело етапі, Воронцов продовжив змагання і почав біговій етап з відставанням в 20 секунд від лідерів. Кубок Америки виграв мексиканець Арам Мітчелл Пен’яфлор Мойсен, який показав найкращій біговий час. А другий час на біговій дисципліні показав українець.
За підсумками змагань Віталій Воронцов просувається в світовому рейтингу у гору на 12 позицій і посідає місце в першій сотні рейтингу.

“Бронза” на вагу “золотa”
Після двох невдалих гонок у Венесуелі та Кубі, вдалося реабілітуватися на Кубку Америки з триатлону в Ла Пазі (Мексика). Однак на гонці не обійшлося без пригод, після непоганого плавання та їзди на велосипеді у першій групі, за 500 метрів до другої транзитної зони я попадаю в завал, але швидко зібравшись повертаюсь в гонку. У підсумку на бігу вдалося наздогнати групу та у хорошій боротьбі вибороти бронзу.

Наступний старт заплановано на Кубку світу во французькому Л’євіні де відбудеться розіграш очок в олімпійський рейтинг.