В очікуванні на Іванова, Сюткіна та Святого Миколая!

16.12.2021

Важливе

Клуби

Новини

alt

19-20 грудня у Львові відбудеться заключний офіційний внутрішній старт сезону – зимовий чемпіонат України з триатлону (акватлону). Попри «нетриатлонну» пору року, столиця Галичини очікує на справжній аншлаг.

За попередньою інформацією, загалом у турнірі, в рамках якого також відбудуться дитячі змагання Кубок «Три леви», візьмуть участь близько трьох сотень учасників! Зимовий чемпіонат України з акватлону – це традиційний старт наприкінці року, і позиціонується він у тому числі як здача контрольних нормативів у площині чемпіонату України.

«Ми дещо змінили формат, адже свого часу десь проґавили юнаків та кадетів – проте, тепер у нас будуть всі вікові категорії: дорослі, юніори, юнаки, кадети, – розповідає головний організатор турніру у Львові Анатолій Шевчук. – До того ж, в рамках чемпіонату України буде проведено Кубок «Три леви» для дітей 2008-2009 року народження. Також стартуватиме геть маленька дівчинка 2015 року народження! Тому географія турніру та його вікові категорії є дуже широкими.

За попередніми заявками, вже є зареєстровано більше 130-ти атлетів на чемпіонат України та близько 150-ти дітей на Кубок «Три леви». 19 грудня відбудеться плавання, а 20 грудня з самого ранку продовжимо чемпіонат України біговою програмою, проведемо нагородження призерів внутрішньої першості й потім дамо старт дітям на біговому сегменті. Також відкрию невеличку таємницю – до нас на змагання завітає Святий Миколай, який нагороджуватиме подарунками абсолютно всіх дітлахів, що візьмуть участь у змаганнях! Незалежно від місця на п’єдесталі пошани й позицій у підсумковому протоколі, всі діти отримають подарунки до Різдвяних свят.

Щодо лідерів українського триатлону, то з перших номерів має брати участь Іван Іванов, планують виступити на чемпіонаті України вся команда Донецької області на чолі з Георгієм Драгуляном. Цікаво, що в заявці навіть є титулований черкасець Олексій Сюткін! Тому рівень змагань обіцяє бути достатньо високим. Судячи з того, скільки людей виявили бажання приїхати до Львова – я вважаю, що ці змагання українському триатлону дуже потрібні. Хтось їде безпосередньо на турнір, хтось має на меті ще й відвідати наше чудове місто, а хтось хоче розбавити велику перерву міжсезоння і знову відчути той змагальний адреналін. Люди готуються, хочуть перевірити власну форму станом на зараз саме в змагальній практиці. Крім того, в нашій системі відбору є здача контрольних нормативів – ті атлети, які претендують на місця в збірній на наступний сезон, мають прекрасний шанс перевірити себе та показати власні можливості».

Додамо, що чемпіонат України з акватлону у Львові прийматиме База літніх видів спорту Збройних Сил України. Плавання відбудеться в 25-метровому закритому басейні на чотири доріжки, біговий сегмент прийматиме манеж СКА у тій таки локації.