Українці Сальников та Стоянов виступили на ЧЄ з дуатлону в Румунії

06.07.2021

Важливе

Новини

alt

Наші хлопці фінішували всередині турнірних таблиць своїх вікових категорій.

Скориставшись паузою у внутрішньому календарі, вихованці Віталія Собуляка взяли участь в чемпіонаті Європи з триатлону (дуатлону) на спринтерській дистанції, який відбувся в румунському місті Миргу-Мареш. Одесити Максим Сальников та Роман Стоянов виступили в категорії Junior та U-23. І хоча обоє славляться своїми надшвидкісними здібностями на біговому сегменті – на велоетапі українцям так і не вдалося впоратися з непростою трасою Трансильванії.

Рясний дощ, а також п’ять кіл по 8-9 розворотів – учасники континентальної першості з дуатлону мали виконати близько чотирьох десятків технічних елементів, які довелося реалізовувати в умовах зливи та слизької траси. Тож, за підсумками змагань Максим Сальников фінішував на 10-й позиції чемпіонату Європи з дуатлону серед юніорів, тоді як Стоянов у заліку континентальної першості серед молоді показав 12-й час.

«Ми приїхали до Румунії за кілька днів до старту, щоб мати час на відпочинок та якісну підготовку, – розповідає тренер обох спортсменів Віталій Собуляк. – Юніор Максим Сальников та атлет молодіжної вікової категорії Роман Стоянов – це атлети, які за своїм біговим потенціалом є одними з найкращих в Україні. І не лише в триатлоні, а навіть у легкій атлетиці! Тому дуатлон мав би стати для них сприятливим форматом, перед обома стояло завдання фінішувати в межах ТОП-5 своїх вікових категорій.

Однак, через ряд обставин нам цього так і не вдалося реалізувати… На жаль, прямо на старті пішов рясний дощ і нам довелося вносити корективи. Візьму відповідальність на себе, адже я попросив хлопців зайве не ризикувати на велоетапі і берегти здоров’я у першу чергу. Ще від самого ранку був старт у аматорів, – ми бачили, як атлети масово потрапляють у завали на слизькій бруківці, на спусках та поворотах… Ми не мали запасних коліс ширшого профілю, тому на вело хлопцям не вдалося продемонструвати максимум своїх можливостей. Стоянов двічі падав, але щоразу підводився і продовжував боротьбу. Так, на бігові Максим та Роман показали високі результати, були серед лідерів. Але високого загального результату, а разом з тим і медалей чемпіонату Європи з дуатлону завоювати не вдалося – здобули тільки відзнаки фінішерів.

Станом на зараз, Сальников готується на Кубок Європи, який відбудеться в Билекесірі (Туреччина) наприкінці липня. Там виступатиме велика група українських триатлетів усіх вікових груп. Для Максима основний старт сезону – це чемпіонат Європи U-17, який відбудеться в Аланії в жовтні цього року. Паралельно обоє хлопців виступатимуть на чемпіонатах України», – підсумував Віталій Собуляк.