Щорічна Конференція президентів із триатлону

20.02.2024

Новини

alt

17-18 лютого в Празі відбулася щорічна конференція президентів із триатлону, яка проходила в сороковий раз! Захід організований Чеською асоціацією триатлону у готелі Diplomat де було представлено усе керівництво організації Europe Triathlon.


Подія стала свідком збору 35 національних федерацій на Конференції президентів, що складається з 69 делегатів. Україну представляв Президент ФТУ Богдан Михалусь.


Також в Конференції прийняла участь Марісоль Касадо, президент Всесвітньої організації триатлону та член вищого керівництва Міжнародного олімпійського комітету.


Протягом дня делегатів ознайомили з бюджетом організації Europe Triathlon, її календарем перегонів на 2024 рік, маркетинговими планами та проектами з паратріатлону. Після обіду відбулися дискусійні блоки за круглими столами, під час яких делегати обговорювали та обмінювались досвідом з питань: залучення більше жінок до триатлону, розвиток дитячого та аматорського триатлону.

 Також важливий меморандум про співпрацю підписали представники організацій Європи та Світу з триатлону.
Також на сцену вийшли цікаві гості. Глава PTO Сем Ренуф представив делегатам нову гоночну концепцію T100. Вацлав Вітовец спроектував архівні документи та фотографії з моменту заснування організацій Europe Triathlon і World Triathlon.
Після цієї зустрічі відбувся святковий гала-вечір, під час якого проводилось нагородження кращих спортсменів, паратриатлетів, технічних офіційних представників, технічних суддів, організаторів та національних федерацій минулого сезону.
Найкраща жінка: Одрі Мерль (Франція)
Краща людина: Адрієн Бріффод (Швейцарія)
Паратріатлоніст: Даніель Моліна (Іспанія)
Паратріатлоністка: Марта Франсес Гомес (Іспанія)
Технічний офіційний представник року (чоловіки): Альпар Надь (Угорщина)
Технічний офіційний представник року (жінки): Ракель Каскалес (Іспанія)
Національна федерація року: Бельгія
Національна федерація розвитку року: Естонія
Місцевий оргкомітет року: Баликесір (Туреччина)


Учасники обговорили розвиток та діяльність Європейського триатлону за «круглим столом».