Прийма – срібна призерка чемпіонату світу! Ще двоє українців у ТОП-10

02.11.2021

Важливе

Новини

alt

Минулими вихідними в Іспанії відбувся чемпіонат світу з аквтлону – один з заключних міжнародних стартів сезону, де ми маємо можливість побачити та підтримати наших співвітчизників.

Традиційно, українські команди доволі потужно виступають на різноманітних мультиспортивних змаганнях з триатлону – тож, медальні очікування від чемпіонату світу в Іспанії не можна назвати безпідставними. Тим паче, на Піренеї збірна України відправилася практично в оптимальному складі: Віталій Воронцов, Єгор Мартиненко, Софія Прийма та Марина Кирик.

Крім абсолютного заліку, двоє атлетів з нашої «неперевершеної четвірки» паралельно мали право та можливість змагатися в молодіжній віковій категорії – мова йде про Софію Прийму та Віталія Воронцова. І якщо найсильніший триатлет України цього разу в заліку U-23 приміряв лише так звану «дерев’яну» медаль за 4-те місце, то Софія Прийма стала єдиною з українців, кому вдалося зійти на п’єдестал пошани чемпіонату світу з акватлону. В загальному заліку львів’янка фінішувала на 8-й позиції – проте, в молодіжному реєстрі її результату вистачило для того щоб приміряти срібну медаль! На ЧС-2021 з акватлону серед молоді Софійка поступилася лише господарці траси іспанці Лаурі Дюран Мороте, і програла їй всього-на-всього 4 секунди.

Відносно непоганими можна назвати і результати Маринки Кирик та Єгора Мартиненка! Для Марини цей сезон був чи не найважчим у спортивній кар’єрі – перехід з плавання на відкритій воді в абсолютно новий вид спорту давався їй відносно легко, проте на початку сезону Кирик зазнала непростої травми ноги. Ближче до завершення змагального року Марина таки набрала непоганих кондицій і в підсумку фінішувала на 10-й позиції жіночого заліку планетарної першості з акватлону.

Своєю чергою, досвідчений Єгор Мартиненко фінішував на 9-й позиції чоловічого заліку і вкотре довів, що є одним з найсильніших триатлетів країни! Житомирянин загалом показав 5-й час на бігу, але не надто вдале плавання позбавило його ймовірності та перспективи поборотися за медалі.

Віталій Воронцов фінішував на 13-й позиції загального заліку і це був не його день… Проте, попереду в киянина ще два міжнародних старти, де він без сумніву спробує здобути залікові бали світового рейтингу та успішним виступом закрити сезон 2021 року.

Вже найближчими вихідними Віталій Воронцов та Марина Кирик виступлять в португальському місті Куартейра на етапі Кубка Європи, а згодом (за попередньою інформацією) 20 листопада поборються за нагороди етапу Кубка Африки в Марокко. Також не забуваємо про те, що 6 листопада в Абу-Дабі збірна України з паратриатлону виступить на чемпіонаті світу.

Вболіваймо за наших!