Повний комплект!

08.06.2021

Важливе

Новини

alt

Золота, срібна та бронзова медалі – таким є загальний медальний доробок збірної України на етапах Кубка Європи серед юніорів та дорослих спортсменів, що минулими вихідними відбувся в Дніпрі.

У стартовий день змагань єдину, однак золоту нагороду в скарбничку нашої команди поклала прима українського триатлону Юлія Єлістратова! На жаль, нашим чоловікам групи Elite цьогоріч не вдалося потрапити в призи домашнього етапу Кубка Європи, тож усіх медальні сподівання вболівальників були пов’язані з другим змагальним днем та юніорською віковою групою.

Першими за традицію на дистанцію вийшли юніорки. Через світову пандемію коронавірусу, на етап Кубка Європи в Дніпрі заявилося не так багато атлеток – усього лише одинадцятеро дівчат. Тим не менше, медаль міжнародного зразка – це те, за що без жодних сумнівів варто боротися за будь-яких обставин! Масла у вогонь інтриги підливав і факт присутності у стартовому листі трьох дуже сильних росіянок, але нашим дівчатам таки вдалося нав’язати їм боротьбу.

Після першого сегменту і аж до самого фінішу лідерство захопила росіянка Дар’я Фірсова. А вже боротьба за другу та третю позицію розвернулася дуже і дуже серйозна! Зазначимо, що на етапі Кубка Європи в Дніпрі дебютувала Варвара Мухіна з Донбасу. Вона прийшла у наш вид спорту з плавання – тож не дивно, що саме Мухіна була серед найкращих за підсумками першого виду й показала другий час. Ну а вже на велоетапі Мухіна та росіянка Ірина Соломатіна відчутно відстали від лідерки, натомість до справи взялися українки Олександра Заровна та Катерина Бадяк. Дівчата дуже класно працювали тандемом на вело і навіть наздогнали Фірсову прямо перед заїздом у транзитну зону! Проте, забігаючи наперед зазначимо, що в позиційній боротьбі Заровна та Бадяк дещо втратили пильність, поїхали на першому колі за Соломатіною – яка, своєю чергою, збилася з заданого маршруту і порушили правила. Усіх трьох дівчат у підсумку було дискваліфіковано. Найбільш прикрою ця обставина виглядає саме стосовної Олександри Заровної, адже екс-одеситка, яка нині виступає за команду Донеччини, виконала величезний об’єм роботи і по факту фінішувала другою.

За таких обставин, срібна медаль перекочувала до господарки траси Марії Аги, яка показала відмінний біг і на третьому виді випередила Катерину Бадяк! Таким чином, Марія стала єдиною господаркою траси, кому цьогоріч вдалося зійти на п’єдестал пошани у Дніпрі. Бронзова нагорода дісталася також українці – амбітна триатлетка з Запоріжжя Анастасія Терентьєва не припиняла боротьбу і фінішувала на п’ятій позиції – враховуючи дискваліфікацію двох атлеток з кращим результатом, третє місце дісталося саме їй.

Етап Кубка Єропи в Дніпрі. РЕЗУЛЬТАТИ (юніорки)

А от у змаганні юніорів географія учасників була значно ширшою! Представники одразу шести країн вийшли на дистанцію і показали неабияку стабільність результату. Від занурення у воду і аж до самої фінішної стрічки загальну групу вів потужний юніор з Латвії Артурс Лієпа – він показав найкращий час на плаванні, спрацювався з атлетом з Угорщини на велоетапі, а вже на бігові не залишив конкурентам жодних шансів.

Найкращий результат серед українців показав не менш потужний і перспективний атлети Мирон Бойко! Йому вдалося зібрати всі три види триатлону і фінішувати на сьомій позиції. Також у межах ТОП-10 закінчив змагання перспективний атлет з Дніпра Іван Третяк.

Етап Кубка Єропи в Дніпрі. РЕЗУЛЬТАТИ (юніори)