Перший Кубок світу цього сезону відбудеться в Абу-Дабі

07.03.2024

Новини

Паратриатлон

alt

Аліса Колпакчі і Віта Олексюк представлятимуть Україну на світовій арені вже цього вікенду. Кубок світу в Абу-Дабі це ще один етап в боротьбі за слоти Паралімпіади в Парижі.

В 2024 році вже відбувся чемпіонат Океанії, представники якого внесли зміни в Паралімпійський рейтинг. Абу-Дабі стане другою подією цього сезону і дає можливість вибороти паралімпійських очок представникам всіх континентів.

Кваліфікація завершиться 1 червня, а перші вісім паратриатлетів олімпійського рейтингу здобудуть слоти Паралімпіади в Париж для своєї країни. Ще 16 слотів будуть розподілені за рішенням комісії ІРС і World Triathlon. А загальна кількість слотів у Парижі становить 120 стартових місць.

Нагадаємо, що збірна України з паратріатлону приєдналася до національної збірної Японії для тренувального збору в Окінаві, якій проходив з 25 лютого по 5 березня. Цей спільний тренувальний табір став можливим завдяки ініціативі «Sport For Tomorrow» програмі, яку підтримує уряд Японії для сприяння міжнародній співпраці та розвитку через спорт. Програма спрямована на сприяння досягненню Цілей сталого розвитку і сприяння глобальному обміну та співпраці через спорт, спираючись на спадщину Олімпійських і Паралімпійських ігор у Токіо 2020. У цьому проекті Японське спортивне агентство надає необхідну підтримку спеціальним національним федераціям. Національні федерації, які працюють над створенням тренувального середовища в Японії для закордонних спортсменів, які не можуть забезпечити достатні тренувальні умови у своїх країнах через внутрішні ситуації, такі як конфлікти.

Напередодні Кубка світу в ОАЕ, на головному сайті Світового триатлону вийшла публікація про перебування українських паратриатлетів у Японії, яка доступна за посиланням.