Паралімпійські Ігри 2020: Варфоломєєв фінішує 9-м, Олексюк 10-тою

28.08.2021

Важливе

Новини

Паратриатлон

alt

У стартовий для українського паратриатлону день Ігор у Токіо наші атлети з вадами зору не змогли наблизитися до п’єдесталу пошани. Однак, при цьому українці проявили просто таки шалену волю до перемоги і надможливості людського організму.

У змаганні чоловіків у категорії PTVI українець Анатолій Варфоломєєв та його гайд Костянтин Вечканов дісталися фінішу дев’ятими. Хлопцям не вдалося втримати темпу лідерів гонки вже на плаванні, до того ж під час проходження транзитної зони Варфоломєєв/Вечканов були покарані 10-секундним пенальті за некоректно залишені плавальні окуляри та шапочку. Хай там як, а головний тренер нашої команди Роман Король вважає підсумковий результат хлопців цілком прийнятним і зрозумілим.

«Для Толіка це непростий старт, адже він дуже важко переносить спеку. До того ж, не варто забувати що він «останнім колесом» потрапив на Паралімпійські Ігри. А вже тут у Токіо не всі навіть дісталися фінішу, тому я вважаю цей результат відносно непоганим».

В категорії PTVI серед жінок український тандем у складі Віти Олексюк та Лілії Барановської доволі впевнено подолав перших два сегменти, але вже на бігові дівчатам довелося проявляти надможливості людського організму та продовжувати боротьбу всупереч усім обставинам! «На бігові Віті стало погано й вона навіть втратила свідомість… Наш гайд Ліля добре зорієнтувалася в ситуації, повернула її до свідомості, дала попити води і дівчата таки продовжили боротьбу і фінішували, – хоча й пробігли в дуже помірному темпі. Тут я розраховував мінімум на 8-ме місце, але в підсумку дівчата посіли 10-ту позицію. З іншого боку, це теж доволі непоганий результат! Фактично з нуля, вони за три роки потрапити на такий грандіозний форум! Участь в Паралімпійських Іграх – для них це величезне досягнення і справжній спортивний подвиг.

Звісно, як тренер я майже завжди буду незадоволений, завжди є до чого прагнути і над чим працювати. Але давайте будемо об’єктивними – це якраз той випадок, коли спортсменів потрібно похвалити, вони відпрацювали на максимумі й взагалі великі молодці, що відібралися на Паралімпійські Ігри. Це мега-подія для кожного з нас», – наголосив Роман Король.

Додамо, що сьогодні вночі нам теж буде за кого всім серцем вболівати! На дистанцію в категорії PTS5 вийде українка Аліса Колпакчи, а пряму трансляцію ви зможете переглянути на каналах Equalympic.TV та UA: Перший.