Олімпійська та паралімпійська кваліфікації стартують не раніше травня 2021 року

09.02.2021

Важливе

Новини

Паратриатлон

alt

Минулого тижня члени Виконавчого комітету ITU в режимі відеоконференції обговорили ймовірність відновлення періодів кваліфікації до Олімпійських та Паралімпійських Ігор в Токіо.

Після консультацій зі спортсменами, тренерами, медичними та технічними комітетами, в ITU  ухвалили рішення зачекати з офіційними заявами щодо відновлення олімпійського/паралімпійського відбору. На даному етапі, члени Виконкому домовилися й надалі спостерігати за тим, як розвиватиметься ситуація з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 у світі, перш ніж оголосити остаточне рішення щодо відновлення олімпійської та парлімпійської кваліфікації.

В ITU остаточно вирішили, що кваліфікаційні етапи до головних змагань чотириріччя не будуть проведені раніше 1 травня 2021 року, а остаточне рішення про старт кваліфікаційної кампанії-2021 буде винесено 18 березня.

Турнірну таблицю олімпійського та паралімпійського відборів було заморожено в березні минулого року, а всі послідуючі результати не враховуватимуться в кваліфікації.

Додамо, що запланований на 20 березня етап Кубка Світу в японському місті Міядзакі, який мав статус турніру олімпійської та парлімпійської кваліфіції, також вирішили скасувати через поточні обмеження на поїздки в регіон.

Джерело: https://www.triathlon.org/news/article/olympic_and_paralympic_triathlon_qualification_will_not_start_before_1st_ma