Мелітополь збирає найсильніших!

23.04.2021

Важливе

Новини

alt

Вже сьогодні, 23 квітня розпочнеться другий за ліком чемпіонат України в сезоні! Впродовж двох змагальних днів господарем внутрішньої першості стане Мелітополь, який минулоріч вперше приймав у себе чемпіонат України з триатлону.

Традиційно, до 2020-го «ковідного» сезону і впродовж більш як 10-ти років чемпіонат України серед ДЮСШ, СДЮШОР та ШВСМ приймав у себе Житомир. Однак, через низку організаційних змін, пов’язаних із введенням локдауну в країні та карантинами в регіонах, минулоріч прийняти першість у себе зголосився Мелітополь! Завдяки зусиллям лідера триатлонного руху в Запорізькій області Кирила Кривоноса та його колег, турнір в Мелітополі відбувся на високому організаційному рівні, і від того виграли всі. Третя хвиля коронавірусу в 2021-му знову унеможливила проведення змагань у Житомирі – і Мелітополь другий сезон поспіль підставляє нам своє умовне плече.

«На правду, і в 2021-му цей старт ми заздалегідь пропонували проводити в Мелітополі – ще під час затвердження змагального календаря. Минулоріч наприкінці сезону командний чемпіонат України серед ДЮСШ, СДЮШОР та ШВСМ ми провели саме в цьому місті. Для мене, як у тому числі для віцепрезидента Федерації триатлону України, Мелітополь виглядає дуже перспективним містом в плані організації, проведення змагань та розвитку триатлону в Запорізькій області та країні в цілому. Є розуміння і з боку керівництва міста, яке зацікавлене в розвитку спорту – до прикладу, цього тижня Мелітополь приймає в себе чотири чи п’ять чемпіонатів України з різних видів спорту!

Щодо інфраструктури, в Мелітополі є новий красивий басейн, є стадіон. А головне – змагання з триатлону можна проводити в самому центрі міста, до чого ми й прагнемо у ФТУ. Завтра буде задіяно центральний парк, стадіон та інші локації, а сьогодні плавання відбудеться в центральному басейні міста», – повідомив Кирило Кривонос.

Також сьогодні в Мелітополі стартує другий етап Дитячої триатлонної Ліги, в якому візьмуть участь 85 юних триатлетів – старт о 16:00. А вже о 19:00 на дистанцію вийдуть учасники дорослого чемпіонату України – в ньому візьмуть участь близько 90-та атлетів, які представлять більше десяти регіонів нашої держави. 23 квітня вони змагатимуться в плаванні, тоді як вже у суботу 24 квітня атлети долатимуть зв’язку вело + біг. Зазначимо, що, за винятком Юлії Єлістратової та ще кількох атлетів, на чемпіонаті України серед ДЮСШ, СДЮШОР та ШВСМ  виступлять практично всі перші номери нашої збірної – Віталій Воронцов, Сергій Курочкін, Олексій Астаф’єв, Марина Кирик, Маргарита Крилова, Дарина Москаленко та інші. Формат дистанції – спринт.

Нехай переможе сильніший!