Лілія Барановська дебютує в якості гайда паратриатлетки Віти Олексюк

11.05.2021

Важливе

Новини

Паратриатлон

alt

Найближчими вихідними чемпіонка України на довгій дистанції Лілія Барановська виступить в тандемі з паратриатлеткою Вітою Олексюк на етапі світової серії з паратриатлону в японському місті Йокогама.

Як і повідомлялося раніше, з 1 травня в світовому триатлоні та паратриатлоні стартувала серія турнірів олімпійської та парлімпійської кваліфікацій. Для паратриатлетів одним з головних стартів на шляху до Токіо стане етап світової серії в Йокогамі, який заплановано на 15 травня.

Збірна України під керівництвом Романа Короля відлетіла в Японію в понеділок. Склад команди – власне, головний тренер збірної Роман Король, а також атлети та гайди Аліса Колпакчи, Анатолій Варфоломєєв, Костянтин Вечканов, Віта Олексюк та Лілія Барановська. Остання долучилася до табору команди лиш кілька місяців тому і покликана замінити в якості гайда Віти Олексюк Олександру Гришину.

«Упродовж підготовки Ліля зарекомендувала себе дуже сильним гайдом, – повідомляє Роман Король. – У них з Вітою непогано виходить працювати в тандемі. Гайд задає конкурентний темп і в хорошому розумінні цього слова «тягне» атлета. Варто додати, що Барановська залишається в збірній України і продовжить свою професійну кар’єру на довгій дистанції та «половинці» – це не заборонено регламентом та міжнародними правилами триатлону».

Додамо, що збірну Україну з паратриатлону всіляко підтримує і веде до Паралімпійських Ігор Національний Комітет спорту інвалідів України. Загалом, одразу троє паратриатлетів мають непогані шанси потрапити на головні змагання чотириріччя, які відбудуться вже цього літа в Токіо – це Аліса Колпакчи, а також Анатолій Варфоломєєв та Віта Олексюк зі своїми гайдами. Для цього їм потрібно втримати власні позиції упродовж турнірів паралімпійської кваліфікації, перший з яких відбудеться вже цієї суботи в Йокогамі о 00:50 за київським часом.

Вболіваймо за наших!