Лев Медведєв: «За результати на ЧЄ в Кітцбюелі було багато критики, але я б не драматизував ситуацію»

09.09.2021

Важливе

Новини

alt

У п’ятницю 10 вересня добігає кінця підготовчий збір у Буковелі, в рамках якого штатна збірної України закладала функціональний фундамент перед чемпіонатом Європи на олімпійській дистанції. До континентальної першості готується одразу п’ятеро українських триатлетів під керівництвом тренерського тандему Лев МедведєвСергій Яценко. Про останні новини з табору команди – в нашому матеріалі.

Склад збірної України, яка в період з 27 липня по 10 вересня пройшла підготовку до чемпіонату Європи: Віталій Воронцов, Сергій Курочкін, Софія Прийма, Дарина Москаленко та Марина Кирик. Команда відпрацювала запланований об’єм роботи на Івано-Франківщині – в селищі Яблуниця, що в Буковелі. Також в таборі команди декілька молодих триатлетів, які збагачуються необхідним досвідом перед міжнародними стартами у своїх вікових групах.

«Тут 950 метрів над рівнем моря, команда відпрацювала згідно плану і виконала практично весь об’єм запланованої роботи, – повідомив тренер Лев Медведєв. – Було декілька дощів, але це є норма – ми, як не як, в горах. Та й на будь-якому зборі в будь-якій країні ніхто не може бути застрахованим від примх погоди.

Саме на цій базі CHEVALIER PANORAMA в Буковелі до Паралімпійських Ігор свою групу готував Роман Король. Базу відкрили лише в січні цього року – інфраструктура, басейн, все як має бути. Але, на правду, мали місце деякі моменти дискомфорту в побутовому плані. До того ж, місце тут достатньо цікаве, але не ідеальне… Є свої плюси, є свої мінуси – як і скрізь. Але в Буковелі реальна проблема з біговими локаціями, немає стадіону. Ми якось викручуємося, проводимо бігову роботу в кросовому режимі. Доводиться від’їжджати на 20-25 кілометрів від бази для того, щоб побігати більш-менш рівні відрізки. Розбирати всі ці моменти і фактори станом на зараз я не готовий, вже в складі Тренерської Ради ФТУ ми все проаналізуємо після чемпіонату Європи.

Мікроклімат всередині колективу нормальний, робочий. Всі працюють в піднесеному настрої. Чи не тисне на триатлетів тягар відповідальності за, як багато хто вважає, незадовільні результати виступів на червневому чемпіонаті Європи в Кітцбюелі? Було багато критики, але я б не драматизував ситуацію… В нас триває зміна поколінь. Воронцов, Москаленко, Кирик – всі вони або ще U-23, або рік як вийшли з молодіжного триатлону. Тому в результатах на чемпіонаті Європи я нічого страшного не бачу! На жаль, Кирик там не змогла виступити через пошкодження, а Москаленко довше відновлюється від своєї важкої травми та дворічної паузи у виступах, ніж я очікував. Наша збірна якось аж надто різко омолодилася! Тому вимагати від неї результатів на міжнародній арені «тут і зараз» я б не став. Це природній процес у будь-якому виді спорту і в будь-якій країні.

Нам потрібно готувати цю команду на відбір до Олімпійських Ігор 2024 та 2028. Відбір на Олімпіаду в Парижі розпочнеться вже за півроку – для цього нашим спортсменам необхідно збагатитися змагальним досвідом та впевненістю, а також покращувати власні позиції в рейтинзі. Загалом, ми говоримо про семирічну перспективу і працюємо згідно чітко окресленого завдання», – підсумував Лев Медведєв.

Нагадаємо, що чемпіонат Європи на олімпійській дистанції відбудеться в іспанській Валенсії 25 вересня. До того часу, Дарина Москаленко вже найближчими вихідними виступить на етапі Кубка світу в Карлових Варах.