Іванов та Крилова закривають сезон перемогами

23.12.2021

Важливе

Новини

alt

У Львові відбувся заключний старт 2021 року – зимовий чемпіонат України з триатлону (акватлону).

В рамках цього турніру місто приймало також відкритий Кубок «Три Леви», і загалом у змаганнях взяли участь близько трьох сотень учасників! Зазначимо, що перші номери збірної України на час цього івенту проводили останні дні передсезонного збору в Аланії, тому чемпіонат України у Львові був прекрасною нагодою закрити сезон у піднесеному настрої для тих спортсменів, яких так чи інакше 2021 рік не надто радував успішними виступами.

Так, свою першу перемогу в сезоні здобув титулований атлет з Полтавщини Іван Іванов. Старт сезону учасник Олімпійських Ігор 2016 року був змушений пропустити через певні проблеми зі здоров’ям і «розбігся» вже ближче до літа. Здобувши декілька нагород на чемпіонатах України та інших внутрішніх турнірах з роздільних видів спорту, Іванов нарешті зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу пошани і в триатлоні! За результатами змагань у Львові Іван не мав собі рівних на бігові, а за підсумками плавального сегменту поступився лише традиційно сильному в цьому компоненті Олексієві Астаф’єву, який у підсумку здобув бронзову нагороду. Срібло – в активі атлета з Донбасу Івана Меньшикова.

У змаганні жінок також свою першу перемогу в сезоні виборола вихованка Георгія Драгуляна Маргарита Крилова. Продовжує набирати обертів ще одна перспективна вихованка донецької школи триатлону Варвара Мухіна, яка здобула срібну медаль чемпіонату України та згодом отримала звання Майстра спорту України. Бронзова нагорода у жінок поїхала до столиці – чільну трійку лідерок чемпіонату України виборола триатлетка з Дніпра Моніка Добровольська, яка нині виступає за Київщину.

«Виходячи з того, що це кінець року, результати не були надвисокими – і це природньо, – ділиться власними висновками головний організатор чемпіонату України у Львові Анатолій Шевчук. – Всі спортсмени готуються до наступного сезону, і про форсування підготовки винятково під зимовий чемпіонат України ми не можемо говорити. Приємно те, що всі учасники за підсумками змагань були задоволені рівнем організації старту! Локація, масовість, нагородження – все відбулося на належному рівні».

Варто відзначити також переможний поступ місцевих зірочок триатлону – Дани та Єви Сорок! Дівчата традиційно не мали собі рівних у чемпіонатах України серед кадеток та дівчат відповідно, і вже вкотре чітко окреслили власні амбіції та перспективи увійти до ТОП-списку найсильніших атлеток країни.

Зимовий чемпіонат України з акватлону. ПРОТОКОЛ