Іван Третяк – бронзовий призер юніорського Кубка Європи!

31.07.2021

Важливе

Новини

alt

Ранок суботи, заключного дня липня 2021 року на правду можна назвати добрим для українського триатлону! Після затяжного безмедального затишшя на міжнародній арені, наші атлети на виїзді здобувають нагороду Континентального кубка.

Першим міжнародним стартом в триатлоні після Олімпійських Ігор став етап Кубка Європи в турецькому місті Баликесір. Збірна України відправилася туди доволі представницьким складом – загалом, участь у змаганнях взяли десятеро наших атлетів у різних вікових групах. І якщо в групі еліти (Єгор Мартиненко, Віталій Воронцов, Софія Прийма, Марина Кирик) нам судилося залишитися без медалей і навіть натяку на них – то своїм старшим колегам плече цього разу підставила юніорська група!

Найвищим досягненням на етапі Кубка Європи для збірної України є бронзова медаль Івана Третяка з Дніпра! Вихованець Сергія Лисова задалеко відпустив від себе лідерів гонки, однак вже у «малому фіналі» в боротьбі за бронзову нагороду проявив свої бійцівські якості та сталевий характер. На фініші Іван випередив італійського триатлета Даніеле Гамбітту всього лише на чотири секунди і в підсумку зійшов на п’єдестал пошани Кубка Європи серед юніорів!

Варто виокремити, що в Баликесірі виступили доволі рівно також українські юніорки, одразу троє з яких фінішували в межах ТОП-10! Зокрема, високе п’яте місце завоювала срібна призерка цьогорічного етапу Кубка Європи в Дніпрі Марія Ага, тоді як Анастасія Терентьєва та Дар’я Бережна фінішували на сьомій і дев’ятій позиціях відповідно.