Холодний іспанський душ

20.04.2021

Важливе

Новини

alt

Минулими вихідними збірна України з триатлону в складі чотирьох атлетів виступила на першому для себе офіційному міжнародному у старті сезону – етапі Кубка Європи в іспанській Мелільї з призовим фондом у 10 тисяч євро.

Одразу зазначимо, що якихось надзавдань перед Юлією Єлістратовою, Віталієм Воронцовим, Мариною Кирик та Маргаритою Криловою тренерський штаб головної команди не ставив. Адже якихось тиждень-півтора тому наші атлети повернулися з тривалого підготовчого збору в Туреччині та на Кавказі, виступили на чемпіонаті України в приміщеннях і ще по суті під навантаженням відбули на Піренеї.

Якщо говорити суто про цифри та позиції, то найкращим результатом нашої команди на етапі Кубка Європи виявилося 35-те місце Юлії Єлістратової. Єдиний представник України в чоловічому заліку Віталій Воронцов показав 48-й час, Маргарита Крилова та Марина Кирик фінішували на 49-й та 55-й позиціях відповідно. Зазначимо, що окремо по своїм коронним видам українці показали доволі пристойні результати, – проте, головним здобутком для нас в Іспанії все ж таки можна назвати досвід та орієнтири на фоні результатів іменитих суперників ТОП-рівня, які дають розуміння того, над чим потрібно працювати більш посилено. Для Марини Кирик іспанський етап Кубка Європи і взагалі став першим офіційним міжнародним стартом високого статусу – тож, ми переконані, що головні міжнародні перемоги цього складу збірної України ще попереду!

Наші лідери станом на зараз далекі від оптимальних змагальних кондицій, тож етап Кубка Європи можна радше розцінювати як один з етапів підготовки до головних стартів сезону. Для Юлії Єлістратової, звісно, це будуть Олімпійські Ігри в Токіо, тоді як для Воронцова, Кирик, Крилової та решти українських збірників – підготовка та виступ на чемпіонаті Європи, який заплановано на червень.

А вже найближчими вихідними у Мелітополі має відбутися другий за ліком внутрішній старт сезону – командний чемпіонат України з триатлону серед ДЮСШ, СДЮШОР та ШВСМ. За попередньою інформацією, на ньому виступлять чи не всі найсильніші триатлети України за винятком Єлістратової.