Гроза, холодне море і шквал емоцій: у Чорноморську відбувся перший старт сезону для аматорів

10.05.2021

Важливе

Клуби

Новини

alt

8 травня на березі Чорного моря відбувся перший у сезоні турнір з триатлону для аматорів на спринтерській дистанції TRITON SPRINT, що входить до національної серії SUBARU TRIATMAN SERIES та є одним з етапів Всеукраїнських змагань Української триатлонної Ліги під патронатом ФТУ.

Загалом, у турнірі взяли участь більше 120-ти учасників з усієї країни, а також декілька іноземців – атлетів зі США та сусідньої Одеському регіону Молдови.

Турнір у Чорноморську був покликаний стати по суті першим офіційним і повноцінним стартом з триатлону на відкритому повітрі та відкритій воді, проте небесна канцелярія мала щодо цього пункту свої плани! На жаль, через несприятливі погодні умови плавальний етап організаторам таки довелося відмінити… Згідно міжнародних правил WT, плавальний етап офіційно може бути дозволений винятково за температури води вище 12 градусів за Цельсієм. Тоді як 8 травня 2021 року станом на 8:00 температура води у Чорному морі давала позначку 11.4 градуси.

Виходячи з обставин, формат було змінено на класичний спринтерський дуатлон: 5 км бігу в дощ і вітер, майже 20 км їзди по мокрому асфальту і 2.5 км заключного бігового етапу. Відміна плавального етапу на єдиному морському старті країни дуже засмутила учасників, проте за наявності дощу і сильної грози змаганням аж ніяк не бракувало драйву та викликів стихії! Зазначимо, що після фінішу деякі учасники таки наважилися пірнути у море і в підсумку погодилися, що відміна плавального етапу була єдиним правильним рішенням у тих обставинах, що склалися.

Згідно регламенту, результати змагань і турнірна таблиця були сформовані винятково по вікових категоріях – проте, заради цікавості зазначимо, що непросту перемогу в абсолютній першості серед чоловіків здобув найсильніший триатлет країни на дистанції IRONMAN Олександр Осипчук! У змаганні жінок рівних не знайшлося Анастасії Романець, яка в підсумковій турнірній таблиці випередила найближчу суперницю більш як на дві хвилини.

РЕЗУЛЬТАТИ. Турнір з триатлону для аматорів на спринтерській дистанції TRITON SPRINT

Зазначимо, що на змаганнях у Чорноморську Федерація триатлону України була представлена одразу двома функціонерами та чинними триатлтеами-аматорами з керівного складу ФТУ – першим віце-президентом Олексієм Щербіною та віце-президентом Андрієм Половком! Останній навіть взяв участь в турнірі й дістався фінішу на 68-й позиції. На фініші разом з організаторами учасників зустрічав заступник мера Чорноморська Ігор Лубківський, а згодом до нагородження долучився особисто міський голова Василь Гуляєв.

Єдиний за останні роки морський старт країни ініційовано одеським клубом аматорів триатлону TRITON. Співорганізаторами виступили івент-агенція MAZING EVENT та київський клуб TRIATMAN, що проводить змагання для аматорів та професіоналів з 2004 року, з 2011 року – під брендом Triatman. Загальна кількість проведених стартів за 16 років – 108, з них – 19 чемпіонатів України. Турнір відбувся за підтримки Федерації триатлону України, Федерації триатлону Одеської області та Чорноморської міської ради. SUBARU TRIATMAN SERIES — це серія аматорських змагань з триатлону на різних дистанціях.

Наступні заходи серії SUBARU TRIATMAN SERIES:

  • 26 червня (Вишгород, змагання з триатлону на олімпійській дистанції);
  • 29 серпня (Сухолуччя, Чемпіонат України з триатлону на довгій дистанції 70,3 / 140.6)

 

+380982730047
info@triatman.com
info@triathlon.od.ua
www.facebook.com/Subaru-Triatman-Series-102324755241332