DRAGON CAPITAL ОЛІМПІК ТРИАТЛОН КУБОК КИЄВА 2021: міністр фінансів та президент ФТУ серед фінішерів

05.07.2021

Важливе

Новини

alt

3-4 липня у столиці України відбувся триатлонний старт DRAGON CAPITAL ОЛІМПІК ТРИАТЛОН КУБОК КИЄВА 2021. Це вже третя подія триатлонної серії від Triathlon Ukraine, яку цього року започаткували Run Ukraine та Sapik Team. Титульним партнером старту стала інвестиційна компанія DRAGON CAPITAL.

Переможцями на основній дистанції, що включала етапи плавання (1500 м), велогонки (40 км) та бігу (10 км), стали багаторазовий чемпіон України з триатлону Сергій Курочкін та атлетка збірної України з триатлону Софія Прийма. Зазначимо, що в турнірі взяли участь міністр фінансів України Сергій Марченко, а також прездент Федерації триатлону України Юрій Горобець – який буквально тиждень тому у Вишгороді виступав на TRIATMAN OLYMPIC від SUBARU TRIATMAN SERIES і здобув срібну медаль своєї вікової категорії. У Києві Юрій Горобець також завоював срібло вікової категорії М50-59.

Вже на старті змагань серед чоловіків визначилися два лідери — Сергій Курочкін та Єгор Мартиненко, які пройшли плавальний етап плече-в-плече: розрив між ними склав всього 2 секунди. Вирішальним у боротьбі за перше місце став велоетап, де Курочкін випередив Мартиненка на 2 хвилини, а на біговому етапі закріпив свою позицію і впевнено фінішував першим з відривом у 3 хвилини. Третім серед чоловіків став Антон Вітолін з відставанням від лідера у 7 хвилини.

У підсумку Сергій Курочкін фінішував олімпійську дистанцію з результатом — 1:52:06. Другим фінішну лінію перетнув Єгор Мартиненко — 1:54:50. Третім на дистанції олімпік став Антон Вітолін з фінішним часом 1:59:08.

«Перший етап змагань пройшов комфортно, вода була теплою, а на велоетапі було складніше через те, що було дуже вітряно, і я долав дистанцію проти вітру. Але я проходив дистанцію рівно, рівномірно розподіливши сили між усіма трьома етапами змагань, і тримав під контролем свого суперника Єгора Мартиненка. В цілому для мене все пройшло вдало, результатом задоволений. Єдине: на фініші бігового етапу, на останніх 200 метрах, довелося трохи прискоритися, оскільки там біг учасник естафети. Але я біг із запасом, тому це мені не завадило, але додало емоцій на фініші», — прокоментував перемогу Сергій Курочкін.

Серед жінок лідерка визначилася одразу. 23-річна Софія Прийма лідирувала всю дистанцію: вже після плавання її відрив від найближчої суперниці складав 7 хвилин, на велоетапі вона закріпила свою перевагу і здобула впевнену перемогу, фінішувавши з часом 2:08:56. Другою з великим відставанням стала Ірена Василевська. Її результат — 2:26:27. Третій результат показала Овчаренко Євгенія (2:26:58).

На різних дистанціях заходу на старт вийшли більше 600 учасників. Понад половина від загальної кількості учасників взяли участь у змаганні на основній дистанції.

«Сьогодні ми з триатлонною спільнотою створили спортивне свято у Києві. Ми отримуємо багато позитивних відгуків, люди відзначають, як покращується рівень заходу від старту до старту. Попереду у нас основний старт сезону — це залізна «половинка». Зараз важливо зафіксувати усі організаційні коментарі і на 25 липня зробити ще краще свято. Хтось казав, що Київ — це спортивна столиця України, тому ми намагаємося відповідати сказаному», — відзначив генеральний менеджер Triathlon Ukraine Дмитро Черніцький.

Найстаршим учасником олімпійської дистанції став 66-річний Ігор Пастух (2:54:58). Наймолодшому учаснику заходу, Давиду Черніцькому, всього 2 роки, він здолав 300 метрів в рамках дитячих стартів.

В рамках заходу DRAGON CAPITAL ОЛІМПІК ТРИАТЛОН КУБОК КИЄВА 2021 також відбувся індивідуальний HUUB Заплив 1.5 км. У перший день змагань, у суботу 3 липня, в рамках заходу на Трухановому острові відбувся Hoka забіг 5 км та дитячі старти. Всі учасники, які подолали свою дистанцію, отримали пам’ятну медаль фінішера.

Абсолютні переможці на кожній з дистанцій серед жінок та чоловіків у категорії ПРО отримали грошові винагороди. Призи також отримали переможці у вікових групах та естафеті.

Переможці дистанції «Олімпік» в категорії ПРО:

Чоловіки:

КУРОЧКІН Сергій — 1:52:06
МАРТИНЕНКО Єгор — 1:54:50
ВІТОЛІН Антон — 1:59:08

Жінки:

ПРИЙМА Софія — 2:08:56
ВАСИЛЕВСЬКА Ірена — 2:26:27
ОВЧАРЕНКО Євгенія  — 2:26:58