Дебют на славу! Місто Ковель уперше стало господарем чемпіонату України з триатлону

20.08.2021

Важливе

Клуби

Новини

alt

За останні роки чимало міст і навіть невеличких містечок з’явилися на триатлонній мапі України. Енергодар, Мелітополь, Хмельницький – а от тепер вже і Ковель, що на Волині, вперше приймає офіційний старт змагального календаря ФТУ. Минулими вихідними в Ковелі боролися за медалі та гідні призові в рамках внутрішньої першості з крос-триатлону. І саме цей турнір став правонаступником традиційного Polissya Chalange, в рамках якого в попередні роки й відбувався чемпіонат України з крос-триатлону.

За підсумками внутрішньої першості 2021 року, свою першу золоту медаль в сезоні завоював досвідчений триатлет з Донеччини Іван Маньшиков! На фініші він більш як на хвилину випередив Дениса Кириловича з Житомира та черкасця Дениса Рижого, які в чоловічному заліку посіли друге та третє місця відповідно. А от у змаганні жінок вже який рік поспіль у крос-триатлоні рівних собі не має одна з найсильніших триатлеток України Софія Прийма! До слова, сезон 2021 року є для неї одним з найбільш успішних у кар’єрі – це вже четверта золота нагорода для львів’янки з чотирьох можливих. Софія перемогла на всіх чемпіонатах України, в яких взяла участь! Срібну нагороду внутрішньої першості з крос-триатлону завоювала киянка Валентина Молчанець, а бронза дісталася триатлетці з Черкас Дар’ї Бережній.

Організатори змагань, в рамках яких відбувся чемпіонат України з крос-триатлону, традиційно мають представницький призовий фонд і матеріально винагороджують першу трійку призерів.

Ірина Зінчук, координаторка змагань:

«Призами ми точно не образили наших учасників! Грошові нагороди отримали призери чемпіонату України та весь п’єдестал серед аматорів в абсолюті. Завдяки нашим спонсорам, ми також назбирали багато подарунків у додаток до грошових нагород. Була й можливість нагородити учасників по вікових категоріях і відзначити призом найстаршого учасника змагань.

Ми дуже задоволені результатами нашої спільної роботи! Захід відбувся, все що ми запланували – все вийшло. Головне, що не було жодних неприємностей з нашими учасниками, проблем зі здоров’ям, тощо. Люди – як учасники, так і глядачі – почувалися комфортно, траса була безпечною, і це головне. Ми не отримали жодного негативного відгуку! Коваль дебютував у статусі господаря змагань з триатлону, хоча загалом на Волині такі турніри ми проводимо вже вчетверте. До цього часу був Сомин та Смідин. На Волині змагання з крос-триатлону започаткував Ігор Гузь. Але в цьому році ми перенесли змагання в Ковель тому, що міська влада міста підтримала ініціативу головного організатора змагань ГО «Федерацію триатлону Ковеля», щоб ковельчани побачили, що таке триатлон.

Щодо аматорів, то в турнірі взяли участь близько 80-ти атлетів. Ми мали небагато часу на підготовку, тому й розраховували орієнтовно на таку кількість до сотні людей. Захід вийшов цікавим та емоційним! На фініші ми всі спільно створили класну атмосферу. Управління міста організувало концерт – на фініші спортсменів своїми піснями зустрічали найталановитіші діти Ковеля. Всім ця ідея дуже зайшла! Та й сама локація вибрана вдало, нам зробили чимало компліментів з того приводу. Ну а вже після змагань спортсменів частували кулішем, юшкою, морозивом, лимонадом, здобою – кому що до смаку».

Щодо самої траси зазначимо, що в рамках чемпіонату України з крос-триатлону учасники пливли річкою Турія, велосегмент відбувався повз вулицю Шевченка і далі за місто, в тому числі ділянками бездоріжжя. Атлети проїжджали низку сіл, розверталися і по прямій їхали до транзитної зони. А вже біговий етап відбувався навколо водосховища і центральними вулицями міста з фінішем у парку Шевченка.

Чемпіонат України з крос-триатлону. ПРОТОКОЛ