Дабл-16: Воронцов та Кирик фінішують в межах першої двадцятки Кубка Європи

10.11.2021

Важливе

Новини

alt

Після доволі посереднього виступу на чемпіонаті світу з акватлону, найсильніший триатлет України Віталій Воронцов продемонстрував хорошу швидкість на етапі Кубка Європи в португальські Куартейрі. Є чим похвалитися і амбітній Марині Кирик, яка з кожним міжнародним стартом чітко окреслює власні амбіції.

Один із останніх міжнародних стартів сезону для збірної України відбувся минулими вихідними в Португалії. На етапі Кубка Європи в Куартейрі під прапором нашої команди виступили двоє атлетів – Віталій Воронцов та Марина Кирик. Для обох сезон, що добігає свого завершення і виявився архі-складним: Віталій зробив галопуючий ривок з по суті юніорсько-молодіжного рівня на дорослий, тоді як Марина ледь не половину сезону відновлювалася від пошкодження. Проте, підсумки етапу Кубка Європи в Португалії дають нам усі підстави для того, щоб дивитися вперед з оптимізмом! Обоє атлетів продемонстрували непоганий, «дорослий» рівень підготовки та фінішували в першій частині турнірної таблиці.

Ми віддаємо собі звіт у тому, що стартовий лист Кубка Європи не був аж надто перенасичений світовими лідерами. Більшість провідних триатлетів планети паралельно виступали на етапі світової серії в Абу-Дабі. Проте, міжнародний старт класу Кубка Європи, в якому беруть участь понад шістдесят спортсменів у чоловіків та майже сорок атлеток у жінок – це відмінна платформа для здобуття міжнародного змагального досвіду та залікових балів світового та європейського рейтингів!

Ні для кого з нашої триатлонної спільноти не є секретом, що Віталій Ворнцов та Марина Кирик вже тривалий період часу перебувають в романтичних стосунках і майже все роблять разом: проживають, тренуються, відпочивають та подорожують! От і на етапі Кубка Європи – чи то свідомо, чи то випадково – пара продемонструвала однаковий результат. Як Воронцов, так і Кирик посіли у своїх заліках 16-ті місця турнірної таблиці! І для обох такий результат можна кваліфікувати як доволі прийнятний.

Віталій Воронцов зумів зібрати усі три види триатлону і виступив доволі рівно. Традиційно, найкраще українцеві «зайшов» біг – у цьому компоненті він показав шостий час. Своєю чергою, Марина як завжди продемонструвала просто таки шалену швидкість на плавальному сегменті та вийшла з води на другій позиції! Вона доволі рівно відпрацювала на велоетапі, однак дещо втратила швидкість на біговій дистанції. Загалом, етап Кубка Європи в Португалії став для Марини чи не найуспішнішим міжнародним виступом у триатлоні! А найголовніше те, що Кирик має неабиякий потенціал для того, щоб прогресувати й надалі.

Попереду у Воронцова і Кирик – етап Кубка Африки в Марокко, запланований на 20 листопада. Цей старт покликаний закрити міжнародний змагальний сезон для збірної України, тож бажаємо успіху нашим провідним атлетам!