ЧУ в Житомирі: Шурпа, ларазет господарів та тріумф Черкас

29.10.2021

Важливе

Новини

alt

Минулими вихідними Житомир приймав заключний старт сезону на відкритому повітрі – чемпіонат України з кросового дуатлону. Турнір відбувся в передмісті, а точніше в селі Заречани, де є всі умови саме для проведення цього різновиду триатлону.

Цьогоріч жовтень не надто зглядається на наш змагальний календар і вже другий внутрішній старт поспіль проходить за доволі низьких температур. У день турніру ще й пустився дощ, проте атлети та організатори були до цього готовими і заздалегідь організували польову кухню з гарячими стравами та напоями. За словами головної організаторки змагань, заслуженого тренера України Наталії Кирилович – не лише погода, а й наростаюча чергова хвиля пандемії коронавірусу завадили приїхати багатьом командам, які мали бажання виступити в Житомирі.

«До нас приїхали збірні Донецька, Черкас, виступав звісно Житомир, і по одному учаснику були представлені команди Закарпаття та Львова. Планувалося, що буде значно більше міст, проте через загострення ситуації з поширенням коронавірусної хвороби до нас не змогли приїхати команди з Полтави, Львова. Загалом, в чемпіонаті України з кросового дуатлону взяли участь близько 50-ти атлетів та атлеток різних вікових категорій. Також було проведено відкритий чемпіонат міста Житомира, в якому взяли участь чимало дітей, аматорів та триатлетів-ветеранів».

Чемпіонат України з крос-дуатлону відбувався в трьох вікових категоріях – дорослій, юніорській та юнацькій. Левову частку нагород повезли додому триатлети з Черкас. Загалом, на їхньому рахунку цілих вісім медалей різного ґатунку, чотири з яких – золоті (Денис Снесар, Денис Рижий, Дар’я Бережна, Анна Мережко)! Ще по одній медалі найвищої проби здобули атлети, які виступають за Житомир (Анастасія Черненко) та Донецьк (Микита Васильєв).

«Наші найсильніші атлети з Житомира через ті чи інші обставини пропускали цей старт, – інформує Наталія Кирилович. – Переможець останніх трьох років на цьому турнірі Денис Кирилович нині перебуває на лікарняному з запаленням легень, також захворів Кирило Івашков – він теж традиційно був у призах чемпіонату України з крос-дуатлону. Єгор Мартиненко готується до чемпіонату світу з акватлону, який 30 жовтня відбудеться в Іспанії – теж пропускав чемпіонат України. Також не змогла виступити Анна Абдулова. Тому якби усі ці атлети мали змогу виступити на чемпіонаті України з крос-дуатлону, – я переконана, що наша команда здобула би найвищі нагороди.

Загалом, усе пройшло дуже душевно і по-родинному! Ми організували велику польову кухню, готували шурпу – і самі змагання та споживання гарячих страв після них рятували нас від холоду».

Чемпіонат України з кросового дуатлону. РЕЗУЛЬТАТИ