Чемпіонат України з триатлону на спринтерській дистанції

11.09.2023

Новини

alt

9-11 вересня у львівській області на території багатофункціонального комплексу Еmily Resort визначили чемпіонів України з триатлону. Після води участники долали три кола велосипедних перегонів до території комплексу Ензим і бігли три кола територією Еmily Resort.

Бондаренко Софія розпочинає гонку лідером у жінок. На велосипеді лідера наздоганяють Софія Прийма та Єва Сорока. Приймі немає рівних у велосипедній дисципліні, і представниця львівської школи триатлону першою вирушає на біговий етап із хвилинним запасом над суперницями. Погоню за лідером розпочинає Сорока Єва. Представниці Львова у цій вправі немає рівних. Сорока наближається до лідера з кожним кілометром, а на фініші їх поділяють шість секунд. Софія Прийма – чемпіон України на дистанції спринт. Сорока Єва – срібний призер та найкраща серед юніорок. Софія Бондаренко у цій кампанії бронзовий призер. Представниця Полтави також стала срібним призером сердю юніорок. Призери абсолютного заліку у жінок були не досяжні суперницями і кожна з них найкраща в певній дисципліні триатлону.

Бронзовим призером серед юніорів стала Горб Дарина із Полтави, яка показала шосте місце в абсолютному заліку. Молодь представляли киянка Ткач Софія та Ага Марія із міста Дніпро, які фінішували у ТОП-5 абсолютного заліку серед жінок.

У чоловіків була висока конкуренція. 16 учасників вклалися за 8% часу від переможця. Першим на велосипедний етап вирушає киянин Олексій Астаф’єв. У воді йому немає рівних. За лідером випливла велика група переслідувачів і вже на етапі бігу гонка рестартувала. Донеччани Меньшиков Іван та Ткаченко Іван, а також полтавець Юрій Тютюнник наздоганяють Олексія. Першим відстає Юрій, який фінішує п’ятим в абсолютному заліку та другим серед юніорів. Іван Ткаченко фінішує четвертим та стає чемпіоном України серед юніорів. Не було рівних у біговій дисципліні запорожцю Сергію Костенку, який наздогнав лідерів. Він єдиний, хто вибіг «п’ятірку» з 16-ти хвилин. Першим фінішну межу перетинає Іван Меньшиков. Сім секунд чемпіону України поступається Олексій Астаф’єв. А Сергій Костенко – бронзовий призер змагань у Винниках.

Серед юніорів бронзовим призером стає Ілля Гончарук. Представник Житомира фінішував шостим у абсолютному заліку. Серед молоді на старт вийшли троє чоловіків. Георгій Прищепцук із Житомира здобуває перемогу у групі, а полтавець Єгор Мичко та киянин Володимир Задорожний – призери чемпіонату України. Окрім шістки лідерів, конкуренцію у гонці показали Владислав Микитенко, Арсен Адамов, Остап Гев’як, Роман Король, Денис Микитюк, Стасенко Богдан, Нестор Кизима, Максим Несват, Дмитро Касьяненко та Лялька Олександр.

Результати змагань