Чемпіонат України з триатлону (дуатлону) у вікових групах

10.10.2023

Новини

alt

7-10 жовтня Сонячна Долина знову стала місцем проведення чемпіонату України. Еліта виступала на дистанції спринт, а молодші групи долали суперспринтерську дистанцію.

Шевченко Іван із Донецька та Костенко Сергій із Запоріжжя першими вбігають до транзитної зони. 15 секунд лідерам поступаються Меньшиков Іван із Донецька та Микитюк Денис із Дніпра але наздогнати лідерів на велогонці не вдалося. На бігу гонка розділилася на дві частини – боротьба за перемогу і за третє місце. Шевченко Іван – чемпіон України з дуатлону! Сергій Костенко фінішує другим, поступаючись лідерові пів хвилини. А третє місце посідає Іван Меньшиков. Через 13 секунд фінішує Денис Микитюк, який посідає почесну четверту позицію. П’ятим став перший із групи переслідувачів Іван Ткаченко з Донецька. Лідери вибігли “п’ятірку” з 16 хвилин та 30 секунд, проїхали “двадцятку” за 36 хвилин і 30 секунд, а фінальні 2.5км подолали з дев’яти хвилин.

Ткаченко Іван став найкращим серед юніорів, а друге місце у групі посів Максим Несват із Черкаської області. Серед молоді переміг Іван Шевченко, а Георгій Прищепчук із Житомира та Єгор Мичко із Полтави стали призерами.

  У жінок Ксенія Левковська з Донецька була непереможною на всіх етапах перегонів. Буквально тиждень тому Левковська представляла Україну на Кубку світу у марокканському Танжері. Другє місце займає Марія Ага з Дніпра, яка стала найкращою серед молоді. Кампанію на подіумі у цій віковій групі їй склала Ледзевірова Мілена з Донецька, яка стала п’ятою в абсолютному заліку перегонів у жінок. Боротьба за бронзу в абсолютному заліку проходила між двома Маринами. Марину Онищук із Житомира, яка стає найкращою юніоркою з дуатлону, наздоганяє Марина Соколова і перетинає фініш третьою.

   Дівчата та юнаки, кадети та кадетки вийшли на суперспринтерську дистанцію. Агафонова Кіра з Донецька виграє у групі, а Мерьям Садигова з Житомира друга. Юнаки, в якому порядку прибігли до транзитної зони, в такому ж і фінішували в гонці. Гончарук Ілля з Житомира виграє короткий дуатлон, а Усанін Максим із Черкас та Владислав Микитенко із Полтави призери у віковій групі.

21 кадет та 7 кадеток вийшли на старт у Баянах. Цивківський Назар із Донецька першим вирушає на велосипедний етап та збільшує відрив. На бігу переслідувачі наблизилися, але наздогнати лідера не встигли. Назар одержує перемогу. За лідером формується група із п’яти учасників. Житомирянин Данченко Микита переслідує лідера, а його наздоганяє Данило Драгулян із Донецька. Хлопці розіграли призові місця у фінішному створі, залишивши Станіславу Крилову, Матвію Малиш та Данилу Умінському місця у першій шістці підсумкового протоколу.

Із семи кадеток зберегли шанси на перемогу п’ятеро. Це представниці Житомира Бороніна Олександра, Ситник Єлизавета, Грибан Аріна та Кирилович Катерина, а також Марченко Аміна з Черкаської області, що представляє Корсунь-Шевченківський. На велосипеді відстають Аріна та Катерина. Третьою приїжджає Ліза, а першими на фінальний біг вирушають Аміна та Олександра. Аміна була швидшою і здобула перемогу. Олександра друга, а третє місце у Єлизавети Ситник.

  14 команд вийшли на старт естафети-мікст у дуатлоні та складалися з двох чоловіків та однієї жінки. Донецька команда у складі Івана Шевченка, Ксенії Левковської та Івана Меньшикова здобувають перемогу в абсолютному заліку. Пів хвилини лідерам поступається команда Дніпропетровської області у складі Деніса Микитюк, Ага Марії та Антона Мікітюк. Третє місце у запорізькій команді, яку представляли Костенко Сергій, Соколова Марина та Маріївський Валентин. Наступні три місця абсолютного заліку займають три найкращі юнацькі команди. Це Донецька область (Цивківський Назар, Агафонова Кіра та Драгулян Данило), Житомирська область (Данченко Микита, Бороніна Олександра та Гончарук Ілля) та Черкаська область (Усанін Максим, Марченко Аміна та Матюшкін Віктор).

Результати змагань