Чемпіонат України з триатлону (акватлону) серед юніорів, юнаків і кадетів

27.06.2024

Новини

alt

21-22 червня в Черкасах визначили національних лідерів з триатлону (акватлону) серед молодших груп, як в особистих гонках, так і в складі естафети-мікст. Юніори і юнаки долали дистанцію 500 метрів плавання і 2,5 км бігового етапу. Кадети змагалися на дистанції 200 метрів плавання і 1 кілометр бігового етапу.

Чемпіонами України серед юніорів стали Максим Несват з Черкас і Крістіна Бєлоусова з Дніпра. Лідери були абсолютно найкращими у всіх дисциплінах акватлону. Юрій Тютюнник з Полтави та Максим Усанін з Черкас стали призерами серед юніорів. А єдиною призеркою серед юніорок стала Мар’ям Садигова з Житомира.

Серед юнаків і дівчат не було рівних Іллі Гончаруку з Житомира та Дані Сороці зі Львова. На призових місцях Іван Животков з Черкас і Віктор Березовський з Житомира, а у дівчат Анастасія Снесар з Черкас і Анастасія Піроговська з Одеси.

34 кадети і 15 кадеток розіграли титул чемпіона України з триатлону (акватлону). Адель Шманова з Одеси була поза конкуренцією серед кадеток. 36 секунд лідеру поступилися Олександра Бороніна і Катерина Кирилович. Представниці Житомира розіграли призові місця на фініші. Серед кадетів Ігор Кирилович вийшов у лідери після плавання і не втратив позицію на біговому етапі. Львів’янин Маркіян Гарматій поступився представнику Житомира всього шість секунд на фініші. Третє місце посів Дмитро Таран з Черкас.

В мультиспорті естафета-мікст проходить у чотири етапи, а формат, як правило, 2х2, коли один учасник і одна учасниця по черзі долають дистанцію естафети двічі. Серед юніорів перемогли господарі змагань. Першу команду Черкаської області представляли Максим Несват і Анастасія Снесар. Друге місце у команди Дніпропетровської області у складі Матвія Малиша і Крістіни Бєлоусової. Третє місце посіла друга команда Житомирської області, яку представляли Максим Усанін і Анна Коротяєва. Почесне четверте місце у Житомирської області (Нікіта Данченко і Мар’ям Садигова).

Дев’ять команд серед юніорів розіграли перемогу і призові місця в естафеті-мікст 2х2. Львівська команда здобула перемогу, а Маркіян Гарматій і Дана Сорока – чемпіони України в естафеті-мікст. Срібними призерами стали Іван Животков і Аміна Марченко з Черкаської області. А третє місце посіла команда Житомирської області, яку представляли Ілля Гончарук і Олександра Бороніна.

Сім команд представляли групу кадетів. Ігор і Катерина Кирилович з Житомирської області – чемпіони України в цій віковій групі. Призові місця здобули команди з Черкаської області. Єгор Корнієнко і Дарія Задера – срібні призери, а Дмитро і Поліна Таран стали бронзовими призерами чемпіонату України серед кадетів в естафеті-мікст 2х2.
Результати змагань доступні за посиланням