Борис Філатов: «Місто Дніпро готове приймати чемпіонат Європи з триатлону»

09.06.2021

Важливе

Новини

alt

Минулими вихідними відбулася найграндіозніша подія сезону в українському триатлоні – Dnipro Triathlon Fest, в рамках якого відбувся етап Кубка Європи серед спортсменів групи Elite та юніорів.

У 2020-му Європейська Федерація триатлону довірила Дніпру проведення офіційного чемпіонату Європи серед молоді! Проте, через світову пандемію коронавірусу континентальну першість, як і низку інших змагань по всьому світу довелося відмінити або перенести. А вже з відновленням змагань у 2021 році, повернулися і амбіції Дніпра щодо проведення в себе офіційних міжнародних змагань найвищого рівня! Зокрема, міський голова Борис Філатов під час прямої трансляції етапу Кубка Європи заявив, що місто не лише не полишило наміру прийняти в себе чемпіонат Європи з триатлону – а навіть повернулося до відповідних попередніх перемовин з ITU та ETU.

«Всі ці роки ми на найвищому рівні проводили етапи Кубка Європи в Дніпрі. Приємно, що це відзначають і в Міжнародній та Європейській Федераціях триатлону, довіряють нам проведення таких змагань. Дніпро має серйозні амбіції – ми претендуємо і будемо надалі претендувати на статус спортивної столиці України. Ми маємо всю необхідну спортивну інфраструктуру і бажання рухатися вперед!

Триатлон – це видовищно. Багато людей приїздять в Дніпро, бачать наше місто. В нас дуже зручна і правильна траса для триатлону та інших видів спорту. Умови близькі до ідеальних, тому ми продовжимо рухатися тільки вперед. Ми й надалі продовжуємо вести перемовини про те, щоб прийняти в себе чемпіонат Європи з триатлону. Ми відчуваємо в собі сили зробити це, маємо великі амбіції. Міжнародні експерти бачать, що наше місто придатне для проведення найсерйозніших змагань міжнародного рівня, є цілковита підтримка від міської влади і всіх служб. Звісно, ми плануємо й надалі рухатися вперед у тому напрямку і готові приймати такі змагання, як континентальна першість».

Повну версію трансляції етапу Кубка Європи ви можете переглянути за посиланням: 2021 Europe Triathlon Cup Dnipro. ВІДЕО