Анатолій Варфоломєєв їде на Паралімпійські Ігри!

06.07.2021

Важливе

Новини

alt

Щойно стало відомо, що на головних змаганнях чотириріччя збірна України буде представлена одразу трьома паратриатлетами.

Троє спортсменів і двоє гайдів – таким є повний склад нашої команди на Паралампійські Ігри, які менш ніж за два місяці відбудуться в Токіо. До Аліси Колпакчи і тандему Віти Олексюк/Лілії Барановської, міжнародна комісія своїм рішенням сьогодні долучила ще одного українця – паратриатлета з вадами зору Анатолія Варфоломєєва та його гайда (упродовж сезону ці функції виконували Роман Король та Костянтин Вечканов, тому кінцеве рішення щодо кандидатури буде оприлюднено згодом).

Нагадаємо, що за результатами кваліфікаційних турнірів Варфоломєєв посів 11-те місце паралімпійського рейтнгу. Однак, як повідомив нам головний тренер збірної України з паратриатлону Роман Король, згідно певних норм та правил відбору 9 перших спортсменів рейтингу отримують пряму ліцензію на Ігри, а кандидатуру десятого атлета може обирати спеціальна комісія. При виборі береться до уваги кількість стартів упродовж відбору та конкурентоздатність спортмена. І нам удвічі приємніше, що саме ці фактори – вся виконана Анатолієм робота, здатність і вміння боротися до останніх метрів дистанції, несамовита воля до перемоги та прагнення до здійснення мрії – не були марними! Рішенням комісії, саме українець Анатолій Варфоломєєв здобуває паралімпійську ліцензію та разом зі своїм гайдом виступить на головних змаганнях чотириріччя. Таким чином, наш співвітчизник увійде до ТОП-10 паратриатлетів планети, які перепишуть історію світового спорту – адже на Іграх в Токіо клас чоловіків з вадами зору в програмі Паралімпійських Ігор буде представлений уперше.

Таким чином, збірна України з паратриатлону вперше буде представлена на Паралімпійських Іграх одразу трьома атлетами! Додамо, що подібний досвід серед паратриатлетів нашої команди має лише Аліса Колпакчи – у 2016-му році в Ріо-де-Жанейро вихованка Раїси Лагутенко та Олексія Цілувальникова посіла 6-ту позицію.