Аліса Колпакчи – бронзова призерка чемпіонату Європи!

27.09.2021

Важливе

Новини

Паратриатлон

alt

Минулими вихідними в іспанській Валенсії відбувся чемпіонат Європи на олімпійській дистанції, а також континентальна першість з паратриатлону.

Збірна України традиційно була представлена своїм найсильніших складом: усі троє учасників Паралімпійських Ігор в Токіо, а також тренерський штаб на чолі з Романом Королем.

Найвище досягнення серед українських паратриатлетів підкорилося молодій, однак вже доволі досвідченій паратриатлетці Алісі Колпакчи! Дівчина, яка виступає в категорії з ураженнями опорно-рухового апарату PTS5, вже має за плечима участь у двох Паралімпіадах, низку міжнародних виступів та нагород, а також статус бронзової призерки чемпіонату Європи 2017 року. Алісі вдалося повторити це досягнення і цьогоріч у Валенсії!

Упродовж гонки, Колпакчи продемонструвала просто таки фантастичну швидкість на велоетапі та біговому сегменті! І там, і там киянка показала другий час, поступившись у цих компонентах лише чемпіонці Європи, бронзовій призерці Паралімпійських Ігор 2020 Клер Кешмоур з Великобританії. Проте, українка чимало програла суперницям на плаванні, тож навіть фантастичний спурт на вело та бігові не дозволили їй перевершити власне досягнення чотирирічної давнини. У підсумку Аліса випередила двох суперниць та дісталася фінішу третьою, – і цей результат є найкращим серед усіх українців, що цього уїк-енду виступали на ЧЄ в Валенсії!

Крім Аліси, в категоріях для незрячих та слабозрячих атлетів виступили паші паралімпійці Анатолій Варфоломєєв (гайд Роман Король) та Віта Олексюк (гайд Лілія Барановська). І хоча в цих категоріях ми цього разу не здобули нагород, результати наших паратриатлетів теж можна вважати доволі прийнятними! Зокрема, Анатолій Варфоломєєв посів 8-ме місце серед 13 паратриатлетів, тоді як Віта Олексюк фінішувала четвертою.