Єгор Мартиненко: «Розцінював турнір в Аланії як рядове тренування, тож був приємно здивований результатом»

23.03.2021

Важливе

Новини

alt

21 березня один з топових українських триатлетів Єгор Мартиненко здобув свою першу перемогу в сезоні! Щоправда, поки що на неофіційному біговому старті – в рамках тренувального процесу житомирянин виступив на щорічному весняному пробігу в місті Аланія (Туреччина).

Участь Мартиненка в змаганнях носила винятково підготовчий характер – за словами атлета, саме з виступу на цьому турнірі він розпочинає новий цикл підготовки до сезону офіційних стартів.

«Я обрав 5-кілометрову дистанцію, щоб, не знижуючи навантажень, в тренувальному режимі зробити забіг. Розцінював турнір в Аланії як рядове тренування – тож, на правду, був приємно здивований результатом 14.52 хв! Я біг наодинці, ніхто мене не вів – я керувався винятково власними відчуттями і темпом.

Річ у тім, що основну швидкісну роботу я лиш розпочав, цей старт по суті став відправною точкою, перевіркою власної готовності станом на зараз. До основних змагань з триатлону ще залишається півтора-два місяці, можна сказати я вже розпочинаю цикл швидкісної, інтенсивної та цікавої роботи.

За перемогу в забігові організатори подарували велосипед – звичайний, міський. Звісно, він не годиться для того, щоб виступати на змаганнях, абощо. Думаю, цей вел стане прекрасним подарунком для когось з моїх знайомих або ж юних триатлетів», – розповів Єгор.

Додамо, що за попереднім планом українські триатлети мали б 9-11 квітня взяти участь у Відкритому чемпіонаті України з триатлону в приміщеннях у Львові. Однак, через важку епідеміологічну ситуацію в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, станом на зараз ймовірність проведення перших внутрішніх змагань у 2021 році є під питанням.