Рішенням Європейської Федерації триатлону (ETU), наступного року континентальну першість з неолімпійських дисциплін триатлону прийматиме столиця Країни Басків в Іспанії.

Планується, що 2022 European Multisport Triathlon Championships буде проведено впродовж десяти днів, і за цей проміжок часу на дистанцію вийдуть близько трьох тисяч триатлетів різних вікових категорій. Даний формат по суті об’єднує шість чемпіонатів Європи – з дуатлону, крос-дуатлону, акватлону, крос-триатлону, триатлону на довгій дистанції та аквабайку. Паратриатлети також візьмуть участь в чемпіонаті Європи з неолімпійських видів триатлону.

В якості господаря 2022 European Multisport Triathlon Championships, на розгляд Комісії ETU столицю Країни Басків особисто презентували мер Більбао Хуан Марі Абурто, президент Федерації триатлону Іспанії Хосе Ідальго та решта офіційних осіб міста та провінції Біскайя.

Зазначимо, що змагання серії European Multisport Triathlon Championships традиційно є успішними для збірної України! Приміром, у 2019-му році за підсумками чемпіонату Європи з неолімпійських видів триатлону в Трансильванії наша команда завоювала вісім медалей – три золоті та п’ять бронзових, що дозволило українцям потрапити в ТОП-5 збірних неофіційного командного заліку.